– Syria vil undertegne konvensjonen om kjemiske våpen

Den syriske utenriksministeren Walid al-Moallem sier landet vil slutte seg til den internasjonale konvensjonen som forbyr kjemiske våpen.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og Syrias utenriksminister Walid Muallem

Syrias utenriksminister Walid Muallem, her sammen med Sergej Lavrov, vil nå undertegne konvensjonen fra 1997.

Foto: YURI KADOBNOV / Afp

Moallems uttalelser gjengis tirsdag kveld av det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Må droppe maktbruk

Han sa tidligere på dagen at Syria også vil gå med på den russiske planen om å overgi landets kjemiske våpen til internasjonal kontroll, og på den måten unngå et amerikanskledet angrep.

I Russland er Vladimir Putin skeptisk til amerikanernes trussel om å angripe syrene.

– Forslaget kan bare fungere hvis den amerikanske siden og alle som støtter USA i denne saken, dropper maktbruk, sa Putin.

Han understreket også at han håpet planen vil være et langt skritt mot en fredelig løsning på krisen.

Hastemøte i Sikkerhetsrådet

I USA jobber nå en gruppe senatorer, men John McCain i spissen, med å få på plass et alternativt forslag som gir Syria en tidsfrist for å etterkomme kravene fra den internasjonale samfunnet.

Russland ba tidligere i dag om et hastemøte i sikkerhetsrådet i kveld der Frankrike, Storbritannia og USA har fremmet et resolusjonsforslag om Syrias kjemiske våpen. Dette møtet skulle opprinnelig starte klokken 22 norsk tid. Møtet ble først utsatt, før Russland trakk hele sitt krav om et møte, melder CNN.

Russland har hele tiden sagt at det er uaktuelt med et kapitel 7-forslag, som vil åpne for bruk av militærmakt for å sikre overholdelse av planen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt