NRK Meny
Normal

Syria langer ut mot motstandere

Syrias utenriksminister Wahid Moallem langet ut mot en rekke land som han beskyldte for å støtte terrorisme i Syria i en tale til FNs hovedforsamling i ettermiddag.

Walid Moallem

Syrias utenriksminister Walid Moallem kritiserte flere land for å støtte terrorisme i Syria under talen til FNs hovedforsamling.

Foto: Jason DeCrow / Ap

Utsagnet var klart adressert til USA og landets allierte som støtter opposisjonen mot regimet.

– Frankrike, USA, Qatar, Saudi-Arabia og Tyrkia støtter klart terrorisme i Syria når de forsyner opprørerne med penger, våpen og utenlandske krigere, sa Moallem.

– Avhenger ikke bare av Syria

– En fredelig løsning avhenger ikke bare av Syria, men også av at disse landene slutter å bevæpne opprørerne, sa Moallem.

Han sa også at krav om at president Bashar al-Assad må gå av er en klar innblanding i Syrias indre anliggender.

– Vi har hørt krav fra denne talerstolen og i andre fora fra dem som enten ikke kjenner til fakta, eller som overser dem, om at Assad må gå av.

Moallem sa likevel at Syria tror på en politisk løsning på konflikten, og en mulighet er en indre syrisk dialog om et veikart for å skape et mer demokratisk styresett.

Sterk ordbruk fra Ban Ki-moon

FNs generalsekretær Ban Ki-moon snakket med Moallem før utenriksministeren før han gikk på talerstolen.

Der kritiserte Ban Ki-moon i sterke ordelag de fortsatte drapene, de omfattende ødeleggelsene menneskerettighetsbruddene, samt luft- og artilleriangrep som regjeringen står bak.

FNs sikkerhetsråd er dypt splittet i synet på konflikten i Syria. Russland og Kina vil ikke være med på å kritisere president Bashar al-Assad, og har lagt ned veto mot tre resolusjoner som krever Assads avgang.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt