Syrere skadd i libanesisk rakettangrep

En rakett er avfyrt fra Libanon mot Syria. To syriske grensevakter skal være såret.

Uro ved flyplassen i Tripoli

En rakett avfyrt fra Libanon skal ha såret to syriske grensevakter. Spenningen øker mellom nabolandene. Her fra flyplassen i Tripoli tidligere i år.

Foto: GIANLUIGI GUERCIA / Afp

- En rakett ble avfyrt fra Buqaya i Libanon mot Syria i morges, opplyser libanesiske myndigheter til nyhetsbyrået AFP.

Raketten skal ha truffet en grensepost i Syria og såret to politimenn.

Sammenstøt i Libanon

Det har vært en rekke sammenstøt i Libanon mellom tilhengere og motstandere av det syriske regimet siden opprøret i Syria brøt ut i fjor. I februar ble 15 personer drept i havnebyen Tripoli nord i Libanon, og frykten for at uroen i Syria kan spre seg til nabolandet har lenge vært stor.

Nord-Libanon

Det har vært en rekke sammenstøt i Libanon mellom tilhengere og motstandere av det syriske regimet siden opprøret i Syria brøt ut i fjor. Her gjør en sunnimuslimske innbyggere i Tripoli seg klare til angrep mot alawitter i bydelen Jabal Mohsen.

Foto: STRINGER / Reuters

Økt spenning i befolkningen

I Tripoli har væpnede menn fra bydelen Jabal Mohsen, hvor flertallet av innbyggerne i likhet med Syrias president er alawitter, støtt sammen med innbyggere i Bab al-Tabbaneh, som er sunnimuslimer, ved flere anledninger. Statsminister Najib Mikati og politiske ledere i Tripoli har derfor bedt sikkerhetsstyrkene om å stanse volden i de to bydelene.

Det har vært langvarige konflikter mellom de to bydelene, uavhengig av opprøret i Syria, men oppstanden mot Bashar al-Assads regime i Libanons naboland har økt spenningene mellom enkelte grupper i befolkningen.

Ba om beskyttelse

Libanesere som bor ved grensen mot Syria ba i fjor den libanesiske hæren om å utplassere flere soldater i området for å beskytte dem mot angrep fra Syria. Oppfordringen kom etter at syriske styrker skjøt med skarpt mot Kenayseh-området på libanesisk side av grensen. En sivil libaneser ble såret i angrepet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt