NRK Meny
Normal

Synske skal finne Madeleine

Portugisisk politi bruker nå clairvoyante i jakten på bortførte Madeleine McCann.

Madeleine McCann
Foto: STR / REUTERS

Madeleine "Maddie" McCann ble bortført fra et hotellværelse ved Algarve-kysten i Portugal 3. mai.

Uansett hvor hun er, så skal hun finnes.

Politiet følger nå opp på henvendelser fra over 20 synske personer, som har drømt eller fått opplysninger om hvor Madeleine befinner seg.

Det skriver den engelske avisen The Times.

"Sett" over hele verden

Det portugisiske politiet har fått henvendelser om syn fra clairvoyante, som har "sett" Madeleine mange steder i verden. Hundrevis av tips fra folk som hevder å vite hvor Madeleine befinner, blir undersøkt.

Nylig ransakte britisk politi, på vegne av sine portugisiske kolleger, et hjem i London, der Madeleine kunne ha vært. Også andre steder i England er blitt gjennomsøkt.

Det er uvisst om klarsyn hadde noe med disse sakene å gjøre, men  politiet fant uansett ikke spor etter den fire år gamle jenta.

Olegario de Sousa

Etterforsker Olegario de Sousa.

Foto: CARLOS BRIO / AFP

Kanskje tipser kidnapperen selv?

Ifølge etterforsker Olegario de Sousa blir alle tips tatt alvorlig i tilfelle et av dem kommer fra personen eller personene som har bortført Madeleine.

- Det er en av grunnene til at vi ikke kan se bort fra noe som helst. Vi må sjekke alt i tilfelle noe kommer fra kidnapperen, sier de Sousa.

Beslutningen om å ta clairvoyante tips seriøst, vil helle bensin på bålet til kritikken av etterforskningen. 29 dager etter at Madeleine forsvant står politiet uten nok bevis til å foreta arrestasjoner av mistenkte.

Ifølge de Sousa er noen av synene som blir tipset spesifikke, mens ande er vage drømmer om "et hus med trær og en vei".

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt