NRK Meny
Normal

Obduksjonsrapport klar - sykepleieren tok sitt eget liv

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at sykepleieren som ble funnet død etter å ha blitt lurt av et australsk radioprogram tok sitt eget liv.

Britisk sykepleier tok sitt eget liv

En privat ambulanse drar fra bygningen der sykepleieren ble funnet, like ved King Edward VII Hospital i forrige uke.

Foto: OLIVIA HARRIS / Reuters

Den kvinnelige sykepleieren, som jobbet som resepsjonist da det australske radioprogrammet ringte King Edward VII Hospital for å lure til seg helseopplysninger om hertuginne Kate, ble funnet død i forrige uke.

En rapport fra rettsmedisineren slår nå fast at sykepleieren tok sitt eget liv, slik britiske medier tidligere har erfart.

Jachinta Saldanha

Jacintha Saldanha tok sitt eget liv etter å ha blitt utsatt for en radiospøk.

Foto: REUTERS TV / Reuters

Ble funnet av kollega

Ifølge nyhetsbyrået Ap skal sykepleieren Jacintha Saldanha ha blitt funnet av en kollega og en av sikkerhetsvaktene ved King Edward Hospital VII.

Ifølge britiske medier hjalp den erfarne sykepleieren til i resepsjonen da de to australske radiovertene ringte. Radiovertene skal ha imitert stemmene til dronning Elizabeth og prins Charles. Dette lurte Saldanha og hun satte dem over til en av Kates pleiere, som ga radiovertene opplysninger om Kates medisinbruk og allmenntilstand.

Hertuginne Kate var lagt inn ved King Edward-sykehuset, som følge av alvorlig morgenkvalme i forbindelse med hennes svangerskap. Hun er nå i bedre form, og har blitt skrevet ut av sykehuset.

Både Kate og prins William uttrykte stor sorg i britiske medier da sykepleierens dødsfall ble kjent.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Mel Greig og Michael Christian

Det australske radioparet Mel Craig og Michael Christian har blitt anklaget for å ha «blod på hendene» etter tulleringingen.

Foto: HANDOUT / Reuters

Får psykologhjelp

De australske radiovertene, Mel Greig og Michael Christian, har fått mye kritikk, sørlig etter at det ble kjent at spøken fikk et tragisk utfall. Både Craig og Christian har slettet Twitter-kontoene sine etter krasse meldinger hvor folk krever at de mister jobben sin og anklager dem for å ha «blod på hendene», skriver australske DailyTelegraph.

– Dere er en skam for landet deres, for media og for samfunnet generelt. Dette er en av de mest upassende «tulletelefonene» som er tenkelig, skriver en på hjemmesiden til radiokanalen.

De to radiovertene som sto bak spøken snakket for første gang på australsk TV mandag.

– Beklageligvis husker jeg det øyeblikket jeg fikk vite om det veldig godt. Jeg har ikke stoppet å tenke på det. Mitt første spørsmål var; Var hun en mor?, sa en gråtkvalt Mel Greig da hun ble spurt om når hun fikk vite at sykepleieren var mor til to.

Det har tidligere blitt meldt at de to, som jobber i radioprogrammet «Hot 30 Countdown», har fått psykologhjelp etter alt oppstyret de har forårsaket. Radiovertene har nå blitt suspendert fra jobben sin.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Hertuginne Kate og Prins William

Hertuginne Kate og Prins William ved King Edward VII-sykehuset. Paret skal ha mottatt budskapet om pleierens død med sorg.

Foto: Alastair Grant / Ap

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt