Svineinfluensasmittet jente døde

I England er en seks år gammel jente død etter å ha blitt smittet av svineinfluensa. Samtidig advarer WHO om at viruset ikke kan stanses.

Engelsk jente døde av svineinfluensa

En politikvinne holder vakt utenfor skolen hvor avdøde Chloe Buckley gikk.

Foto: Luke Macgregor / REUTERS

Tallet på smittetilfeller som har endt i dødsfall er nå oppe i 17 personer i Storbritannia.

ALT OM: Svineinfluensa

De nasjonale helsemyndighetene har ennå ikke kunnet stadfeste at seksåringen døde som en direkte årsak av Influensa A-viruset, kjent som svineinfluensa.

Hadde god helse

Obduksjonen vil gi svar på om Influensa A var dødsårsaken, eller om det lå andre helsemessige årsaker bak, opplyser myndighetene.

Foreldrene til Chloe Buckley (6) tok jenta med seg til legen onsdag i forrige uke, etter at hun skal ha vært plaget med sår hals.

Legen konkluderte med at hun hadde betennelse i mandlene, og sendte henne hjem, skriver Sky News .

Under ett døgn senere hadde tilstanden hennes forverret seg, og trass legenes iherdige innsats for å redde livet hennes, døde jenta på torsdag.

Forut for influensaen, skal jenta ha hatt en god helsetilstand og ikke vist tegn på sykdom.

Lege døde

Lørdag døde legen Michael Day i Bedfordshire, også han var smittet av viruset.

City-spiller smittet av svineinfluensa
Svineinfluensa-vaksine forsinket

Det gjøres nå undersøkelser av alle Days pasienter og familiemedlemmer for å få klarhet i om han har spredd smitten videre.

Tallet på døde i Storbritannia er nå oppe i 17 tilfeller. Helsemyndighetene opplyser at rundt 10.000 mennesker har fått påvist viruset, men frykter at flere hundretusener kan være smittet.

Storbritannia er blant landene som er hardest rammet av pandemien etter Mexico med sine 10.262 tilfeller og USA med 33.902 smittede.

Brown-rådgiver smittet

Viruset har også spredd seg til maktens korridorer i Storbritannia.

Sky News melder at Michael Jacobs, statsminister Gordon Browns rådgiver i klimaspørsmål, ble smittet av influensaviruset under et besøk i Mexico.

Han skal ikke ha vært i kontakt med Brown etter at han ble smittet for to uker siden, og måtte holde seg hjemme fra forrige ukes G8-møte i frykt for at han skulle smitte de andre delegatene.

Kritisk for svensk kvinne

Samtidig ligger en ung svensk kvinne på intesivavdelingen på Ichilov-sykehuset i Israels hovedstad Tel Aviv, skriver Expressen .

– Tilstanden hennes er kritisk, men stabil, opplyser legen hennes til den svenske avisen.

Den 21 år gamle kvinnen besøkte landet sammen med sin mor, og også hun skal være smittet av viruset.

21-åringen ble syk før helgen, og lider av pustebesvær, hoste og høy feber.

– Hun ble innlagt med symptomer på lungebetennelse. Etter to dager kunne vi stille diagnosen svineinfluensa. Situasjonen har forverret seg og hun er nå flyttet til intensivavdelingen hvor hun får hjelp til å puste, sier professor Yehuda Carmeli ved smittevernavdelingen på Ichilov-sykehuset til Expressen.

Ifølge professoren er dette det verste tilfellet av svineinfluensa man har påvist i Israel. Det er uklart om kvinnen har blitt smittet der eller hjemme i Sverige.

– Viruset kan ikke stanses

En vaksine mot den såkalte svineinfluensaen vil trolig være tilgjengelig i løpet av september, melder Verdens helseorganisasjon (WHO).

Organisasjonen sier det er umulig å stanse spredningen av det nye H1N1-viruset, og at det vil være behov for vaksine mot influensaen over hele verden.

– Helsearbeidere bør bli vaksinert først, sier Marie-Paul Kieny, direktør for vaksineforskning i WHO.

I forrige uke viste tall fra WHO at mer enn 90.000 tilfeller av H1N1-smitte til da var registrert i verden, og at 429 av tilfellene hadde endt med døden.

SISTE NYTT

Siste nytt

Stor eksplosjon i boligkompleks i Göteborg: – Man hørte bare at folk skrek

23 personer er fraktet til sykehus etter en stor eksplosjon i en boligblokk i Göteborg. Redningstjenesten utelukker at eksplosjonen har naturlige årsaker.