Dommer: – Politiet har gjort dårlig arbeid i svindelsaken

Hele svindelsaken på Gran Canaria kan ende med henleggelse på grunn av slett politiarbeid, melder spansk media.

Club Puerto Atlantico

Her ved Club Puerto Atlantico ble noen av hovedmennene ved nettverket arrestert.

Foto: EBU

Gunn Evy på Gran Canaria

Til sammen 74 personer er blitt arrestert på den spanske ferieøya Gran Canaria, etter mistanke om omfattende svindel mot turister gjennom ulovlige ferieklubber. Mange av ofrene er nordmenn.

I dag skulle de siktede bli framstilt for retten i Las Palmas, men nå har saken tatt en ny oppsiktsvekkende vending. Dommeren i Las Palmas går nå hardt ut mot politiet på Gran Canaria, og kritiserer de for å ha utført dårlig politiarbeid.

Ransaket uten tillatelse

Ifølge avisen Canarias Ahora, hadde ikke dommeren gitt politiet godkjenning til å foreta ransakelser av flere av kontorene til de involverte i svindelsaken i Arguineguin.

Dommeren, Julio Wood, begrunner dette med at politiets anmodning for å ta seg inn i kontorene kom for sent. I tillegg kritiserer han politiet for å ikke ha gjort nok etterforskning før arrestasjonene.

Wood sier videre at det ikke er bevis for å slå fast at de siktede har vært med på svindel.

– Til tross for alle klagene fra forbrukerne, eksisterer det ikke tilstrekkelige bevis på nåværende tidspunkt. Basert på dokumentasjonen fra det dårlige politiarbeidet, finnes det ikke klare bevis for mislighold av avtalene.

Får avhøre fem av 74

Dommeren beskriver innsatsen til politiet som dårlig og utilstrekkelig, ifølge avisen La Provincia. Dette kan ifølge avisen bety at hele svindelsaken kan bli henlagt av spanske politimyndigheter.

Dommeren har likevel startet avhør av fem personer, blant annet den angivelige lederen av svindelnettverket, den tyske forretningsmannen Kaiser Friedrich Eugen.

De fleste av de arresterte i opprullingen skal være briter. Spanske medier meldte tirsdag at en nordmann skal være sentral i saken, men dette har ikke lykkes NRK å få bekreftet.

Flere nordmenn skal være ofre for denne type svindel på ferieøya.

NRK har tidligere fortalt om et pensjonistpart i 70-årene som ble svindlet for 50.000 kroner da de signerte en avtale på det samme kontoret ved Club Puerto Atlantico.

Spansk politi har ikke vært tilgjengelig for kommentar for NRK torsdag.

SISTE NYTT

Siste nytt