NRK Meny
Normal

Kongefamilien gratulerer: – Estelle er veldig nysgjerrig på sin nye kusine

Både det svenske kongeparet og kronprinsesseparet er lykkelige over at prinsesse Madeleine og ektemannen Chris O'Neill nå er blitt foreldre og gratulerer hjertelig.

Den svenske kongefamilien

Her er hele den svenske kongefamilien samlet på den svenske nasjonaldagen i fjor sommer, bare to dager før prinsesse Madeleine og Chris O'Neills bryllup. Nå har familien fått et nytt medlem etter at Madeleine fødte en datter sent i går.

Foto: MAJA SUSLIN / NTB scanpix

– Vi er lykkelige og føler i dag en varm takknemlighet. Vår glede er stor, sier kong Carl Gustaf og dronning Silvia i en uttalelse.

I morgentimene i dag kom den gledelige nyheten om at Sveriges prinsesse Madeleine fødte en datter sent i går kveld lokal tid i New York.

Prinsesse Madeleine gravid

Prinsesse Madeleine var høygravid da hun var med på feiringen av dronning Silvias 70-årsdag i Stockholm i desember.

Foto: JONAS EKSTROMER / Afp

Det svenske hoffet opplyste at Chris O'Neill var med på sykehuset under hele fødselen.

– Gleder oss til å treffe den nye familien

– Nå ønsker vi at prinsesse Madeleine og Christopher får ro og fred og kan ta vare på denne unike tiden med sin lille datter, sier kongeparet i ettermiddag.

Det var på forhånd snakk om at prinsesse Madeleines foreldre og søsken skulle reise til New York før fødselen, men de rakk ikke frem i tide da den lille jenta kom til verden fem dager før termin.

Hoffet bekrefter overfor Expressen at kongen og dronningen dro til New York fredag.

Nå strømmer gratulasjonene og lykkeønskningene inn.

Blant de fremste gratulantene er naturligvis også Madeleines søsken. I en felles uttalelse fra kronprinsesse Victoria, hennes mann prins Daniel og prins Carl Philip uttrykker de stor glede over å ha fått en liten niese – og over at kronprinsesseparets datter Estelle nå har fått en kusine.

– Vi er alle veldig glade for at Madeleine og Christopher er blitt foreldre. Vi gleder oss til å få treffe den nye, lille familien, og ikke minst er Estelle veldig nysgjerrig på sin nye kusine.

Kronprinsesse Victoria og prinsesse Estelle

Lille Estelle var en selvskreven gjest i tanten, prinsesse Madeleine, sitt bryllup i juni i fjor. Her er hun på mamma kronprinsesse Victorias arm.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Estelle fyller to år på søndag.

– Ønsker henne alt godt

Den nybakte farmoren Eva O'Neill uttrykker også stor glede over sitt nyfødte barnebarn.

– Jeg er veldig lykkelig over mitt nye barnebarn og gleder meg til å få treffe henne. Jeg ønsker henne alt godt i livet. Jeg sender mine varmeste hilsener til sønnen min og prinsesse Madeleine og gratulerer dem med deres første barn, sier Chris' mor.

Den lille jenta ble født torsdag 20. februar klokken 22.41 lokal tid i New York, altså klokken 04.41 fredag morgen norsk tid.

Prinsesse Madeleine og hennes ektemann opplyste tidligere i år at de hadde bestemt seg for at deres førstefødte barn skulle komme til verden i USA, ikke i Sverige.

Paret bor og jobber i New York, hvor de møttes i 2010, og har sagt at de vil bli boende der også etter fødselen.

Nybakte tanter: – Kommer til å bli fantastiske foreldre

Chris O'Neills søstre er også blant gratulantene i dag og tror de nybakte foreldrene kommer til å bli flotte foreldre.

– Vi er veldig glade over vårt nye søskenbarn og er lettet over at alt har gått så bra. Det er en etterlengtet lekekamerat for alle kusinene. Vi vet at broren vår og prinsesse Madeleine kommer til å bli fantastiske foreldre, og vi ønsker dem alt godt, sier søstrene Tatjana d'Abo og Natasha von Abensperg und Traun.

Klokken 12 i dag ble fødselen markert med salutt med 21 skudd i både Stockholm, Boden, Härnøsand, Karlskrona og Gøteborg, og søndag 2. mars klokken 14 skal det holdes en gudstjeneste, en såkalt Te Deum, i Slottskirken ved slottet i Stockholm.

Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill giftet seg i Stockholm 8. juni i fjor.

Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill

Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill giftet seg 8. juni i fjor.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt