Sverige: – Kvinne med baby i armene skutt og drept

Politiet i Malmö jakter en eller flere gjerningsmenn etter at kvinne ble skutt i hodet mandag formiddag. Kvinnen, som ifølge vitner skal ha båret en baby da hendelsen skjedde, døde senere av skadene.

Drap i Malmø

RØMMER: En maskert og bevæpnet person ble fotografert mens han løp fra åstedet.

Foto: Skjermdump / SVT

Ved 10-tiden mandag formiddag fikk politiet i Malmö meldinger om at det var avfyrt skudd på Sergels väg i Malmö, melder flere svenske medier.

Aftonbladet erfarer at en kvinne i 30-årene hadde blitt skutt i hodet. Dette bekreftes også av vitner SVT har snakket med. Vitnene sier også at kvinnen skal ha båret på et lite barn da hun ble skutt.

– Hun ble skutt i hodet. Det var en ren henrettelse, sier et vitne til Aftonbladet.

Et annet vitne sier til samme avis at det ble avfyrt mellom åtte og ti skudd.

– Lå et barn på bakken

En mann som bor i et hus i området har fortalt SVT hva han så.

– Han lå i sengen og hørte flere skudd. Han reiste seg og så at en kvinne lå på bakken, samtidig som han så en svartkledd mann med hette løpe bortover gaten, gjenforteller SVTs reporter Herman Svensson,

– Ved siden av kvinnen så vitnet at det lå et lite barn, sier Svensson.

En video SVT har fått tilgang til viser at en mørkkledd og maskert mann som løper fra stedet med en pistollignende gjenstand i hånden.

Politiet i Malmö undersøker brennende bil

BRENNENDE BIL: Politiet i Malmö undersøker en utbrent bil som ble funnet en kilometer unna området der kvinnen ble skutt. Det er foreløpig uklart om bilen har direkte sammenheng med skytingen.

Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Døde av skadene

Rundt klokken 14 mandag ettermiddag melder Aftonbladet at kvinnen døde som følge av skuddskadene.

Svenske medier skriver at politiet jakter en eller flere gjerningsmenn etter skytingen.

Kvinnen som bar på barnet skal ha vært sammen med en mann da skytingen skjedde, ifølge svenske medier. Ifølge SVT ble tre personer fraktet til sykehus etter hendelsen, men bare kvinnen hadde blitt truffet av skudd. De to andre personene var fysisk uskadd, ifølge SVT.

– De ble fraktet til sykehus for kontroll. Det skal gjennomføres avhør, det er foreløpig uklart om de noen kobling til kvinnen, sier Calle Persson, politiets pressetalsperson, ifølge SVT.

Aftonbladet skriver også at mannen og barnet skal være uskadd etter skytingen.

Persson sier det var flere vitner til skytingen, og håper dette skal føre til at man klarer å pågripe en gjerningsperson.

Ifølge avisen Sydsvenskan er en av politiets teorier at målet kan ha vært barnets far, som skal være kjent fra flere kriminelle forhold i Sverige og Danmark.

Laster kart, vennligst vent...

Politiet undersøker om en utbrent bil noen kilometer unna stedet kvinnen ble skutt kan ha noen sammenheng med skytingen.

Sveriges justisminister: – De skal jages til verdens ende

Sveriges justisminister Morgan Johansson fra Socialdemokraterna reagerte kraftig på Twitter etter å ha fått med seg drapet på kvinnen.

– For noen feige og avskyelige udyr som angriper en nybakt mor, skriver han.

Han deretter lovte å sette inn «alle tilgjengelige ressurser i jakten på gjerningspersonen».

– De skal jages til verdens ende om nødvendig. Kaldblodige mordere kan ikke få gå løs, avslutter han.

I en annen melding advarer han også dem som eventuelt måtte finne på å «beskytte gjerningspersonene».

– De skal vite at de også risikerer en lang fengselsstraff, skriver han.

SVT har forsøkt å få en kommentarer fra Johansson, men han ønsker ikke å uttale seg utover Twitter-meldingen på nåværende tidspunkt.

Laster Twitter-innhold

Undersøker utbrent bil

Politiet i Malmö fikk mandag formiddag også meldinger om en personbil som stod i brann i Lorensborg, et par kilometer unna området der kvinnen ble skutt.

SVT skriver at det er usikkert om det er noen sammenheng mellom den utbrente bilen og skytingen. I videoen SVT har fått tilgang til, kan man se at den antatte gjerningspersonen løper bort til en annen, hvit bil, før han brått skifter retning.

Politiet har sendt teknikere til den utbrente bilen, for å undersøke om det er noen sammenheng mellom skytingen og brannen.

Det er flere skoler i området der skytingen skjedde. Ann-Caroline Fredholm, rektor på Ribersborgsskolan, sier til SVT at elevene har blitt oppfordret om å ikke bruke deler av skolens uteområder som følge av skytingen.

SISTE NYTT

Siste nytt