NRK Meny
Normal

Svensker løslatt i Syria

To svenske statsborgere som har vært holdt fanget i Syria, er løslatt. Det bekrefter det svenske utenriksdepartementet.

Margot Wallström

Sveriges utenriksminister, Margot Wallström, takker Palestina for å ha bidratt til løslatelsen av to svenske statsborgere som har vært holdt fanget i Syria.

Foto: Vilhelm Stokstad / TT / NTB scanpix

Det var den syriske organisasjonen Nusrafronten som tok de to svenskene til fange. Det opplyser den palestinske ambassadøren til Sverige, Hala Husni Fariz. Nusrafronten har forbindelser til al-Qaida og er av FN erklært som en terrororganisasjon.

Den palestinske sikkerhetstjenesten har forhandlet indirekte med gisseltakerne, via personer som vet hvordan man kommer i kontakt med dem, sier Fariz, ifølge nyhetsbyrået TT.

Forhandlingene skal ha pågått i over to måneder.

Svenske myndigheter takker Palestina

– Jeg vil takke alle landene som har støttet oss. En spesiell takk til Palestina og president Abbas personlig, som har engasjert seg på en avgjørende måte, sier Sveriges utenriksminister Margot Wallström.

Den svenske avisen Expressen skriver at de to svenskene har vært fanget i halvannet år, under svært krevende forhold. Det er foreløpig uklart hvorfor de var i Syria og hvor de har blitt holdt fanget.

Utenriksminister Wallström kan ikke si om det ble stilt krav om løsepenger, eller hva som konkret utløste løslatelsen av de to svenskene.

Ledelsen i en pinsemenighet i Sverige bekrefter at en 33 år gammel mann som tilhører menigheten, er blant de to som nå er sluppet fri.

Begge skal nå være tilbake i Sverige.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt