Hopp til innhold

Svenskekongen i trafikkuhell

Bilen den svenske kongen Carl Gustaf satt i kolliderte med en annen bil onsdag morgen.

Svenskekongens bil i kollisjon

Kongen satt i denne bilen da han kolliderte på vei til Bromma flyplass.

Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT / NTB scanpix

Uhellet skjedde på vei til Bromma flyplass i Stockholm på en bro. Ifølge SVT skal kollisjonen ha skjedd da en annen bil kjørte over i kjørefeltet hvor kongens bil befant seg.

Carl Gustaf

– De kom ut av den skadde bilen. Kongen gikk for egen maskin, og så ikke skadet ut, men litt forfjamsa. Deretter kjørte de videre, sier vitnet Johan Johansson til Expressen. Arkivbilde.

Foto: Peter Dejong / Ap

– Kongen har det etter omstendighetene bra. Det er ingen personskader, sier det svenske hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren til Expressen.

Bilen skal ha fått store materielle skader etter kollisjonen, bekrefter det svenske hoffet.

– De kom ut av den skadde bilen. Kongen gikk for egen maskin, og så ikke skadet ut, men litt forfjamsa. Deretter kjørte de videre, sier vitnet Johan Johansson til Expressen.

Stockholms redningssentral bekrefter også uhellet, men sier det kun dreier seg om en mindre kollisjon. De fikk melding om uhellet klokka 08.45, skriver Aftonbladet.

Kongen var på vei til et offisielt oppdrag til Burträsk da uhellet skjedde. Etter kollisjonen byttet følget bil, og fortsatte som planlagt.


SISTE NYTT

Siste nytt

Denne dronevideoen, som er delt av Volodymyr Zelenskyj på Twitter, skal vise den ødelagte demningen.

Demning øydelagd i Ukraina: Ekspert meiner Russland har gitt opp offensive ambisjonar

Kakhovka-demninga i Kherson-regionen blei øydelagt natt til tysdag. Begge sider av krigen skuldar på kvarandre for øydeleggingane.