NRK Meny
Normal

Sverigedemokraterna-politiker voldtektsanmeldt

En toppleder i det høyrepopulistiske svenske partiet Sverigedemokraterna er politianmeldt for å ha voldtatt en ung kvinnelig partikollega.

Voldtekten skal ha skjedd i forbindelse med det storstilte politiske arrangementet Almedalsveckan, skriver Aftonbladet.

Den anklagede mannen benekter anklagen fullstendig.

Ventet med å anmelde

Kvinnen forklarer til Aftonbladet at hun lå og sov, og da hun våknet lå politikeren i sengen hennes. Hun skal ha ventet noen dager med å anmelde den angivelige voldtekten. Først da hun kom hjem til familien ble hun sikker på hva hun skulle gjøre.

– Familien min fikk meg til å skjønne at jeg måtte anmelde, for min egen skyld. Derfor er dette vel gjennomtenkt, sier den anonyme kvinnen til Aftonbladet.

Hun sier hun ikke kjente den svenske politikeren svært godt før arrangementet der hvor voldtekten skal ha funnet sted.

– Vi kjenner ikke hverandre, men jeg har truffet ham ved noen anledninger i partisammenheng, sier hun.

– Det er ganske uklart om det finnes noen vitner. Det må etterforskningen få mer klarhet i. Som sagt lå jeg og sov, sier kvinnen.

Fjernet fra vervene

Den voldtektsanklagede politikeren skal i mange år ha vært en av de ledende i Sverigedemokraterna. Han skal ha blitt fratatt alle oppgaver etter anmeldelsen og rensket ut fra partiets hjemmeside, skriver NTB.

– Så fort jeg fikk rede på anklagene fra partiets sikkerhetsavdeling forlot jeg alle mine verv, sier mannen til Aftonbladet.

Mannen forklarer at han er overbevist om å kunne bli renvasket. Han håper på å kunne returnere til politikken, og skal overfor avisen gang på gang ha bedyret sin uskyld.

– Det finnes ingenting som jeg vet at jeg har gjort som kan ha dannet grunnlag for en anmeldelse, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt