Svensk politiker overfalt

En 24 år gammel kandidat for det innvandringskritiske partiet Sverigedemokraterna har blitt overfalt og mishandlet i sitt hjem.

Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson

Sverigedemokraterna og partiets leder Jimmie Åkesson har vakt sterke reaksjoner blant annet på grunn av en valgfilm der en ensom pensjonist med rullator jages av kvinner i burka.

Foto: Fredrik Persson / SCANPIX

Han ble angrepet av to menn som trengte seg inn i leiligheten hans i Malmö i går kveld. De to skal ifølge opplysningene ha vært bevæpnet med kniv.

Politiet ble varslet klokken 20.42.

– Kalte meg rasist

– En mann har blitt mishandlet i sin leilighet av to gjerningsmenn, opplyser vakthavende ved Malmö-politiet, Lars Karsten, til avisa Sydsvenskan.

24-åringen skal ha fått lettere skader.

– Jeg har det ikke så bra nå, sier han til Aftonbladet.

Ifølge politiet er de to mennene som angrep politikeren, mistenkt for blant annet grov mishandling og forsøk på frihetsberøvelse. De skal også ha fremsatt trusler.

Ifølge 24-åringen kalte mennene ham rasist da de gikk til angrep på ham.

Mener det var politisk motivert

Sverigedemokraternas pressesekretær Erik Almqvist bekrefter at offeret er en av partiets kandidater til valget, og sier han ikke er i tvil om at angrepet var politisk motivert.

24-åringen sier til Aftonbladet at han nå vurderer å trekke seg fra politikken.

– Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre i forhold til min politiske karriere nå. I første omgang kommer jeg til å ta det med ro en stund.

Sverigedemokraterna ligger an til å komme i vippeposisjon i valget 19. juni.

Partiet har vakt sterke reaksjoner i valgkampen blant annet på grunn av valgfilmen der en ensom pensjonist med rullator jages av kvinner i burka.

«Nå har du et valg. Den 19. september kan du velge innvandringsbrems foran pensjonsbrems», er budskapet i filmen, som TV-kanaler har nektet å vise.

I tillegg har valgkampmateriell fra Sverigedemokraterne blitt tagget og revet ned.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt