Kvinne funnet død utendørs – etterforsker sykehustransport

En eldre kvinne som ble funnet død utenfor boligen sin i Kramfors kommune i Sverige, hadde kvelden før blitt kjørt hjem av syketransport. Politiet har innledet etterforskning av saken.

Snøvær i Sundsvall

Det falt mye snø flere steder i Sverige forrige uke. Fire personer ble funnet omkommet utendørs etter uværet.

Foto: Mats Andersson / Tt / NTB scanpix

Kvinnen ble kjørt hjem torsdag kveld, og hun ble funnet død fredag morgen. Politiet skal nå etterforske hvorvidt kvinnen ble kjørt helt hjem.

– Kvinnen ble kjørt og satt av i nærheten av bostedet, men hun kom aldri hjem, sier politiets etterforskningsleder Bo Nordqvist til Allehanda.

Politiet opplyser at ingen er mistenkt i saken, men det er ifølge dem grunn til å tro at det er noen som ikke har fullført pliktene sine, skriver SVT. Ifølge Expressen satt kvinnen i rullestol.

– Det kan være omstendigheter som førte til at hun ikke ble kjørt helt hjem. Det kan være veiene ikke var måkt og at det derfor ikke var mulig å kjøre lenger. Vi skal undersøke hva som skjedde, sier Nordqvist.

Nordqvist sier saken etterforskes som at noen kan ha forårsaket andres død. Kvinnen skal obduseres ved Rättsmedicinalverket.

– Levert til politiet

I Kramfors kommune er det selskapet Din Tur som drifter syketransporten. Pressekontakt Hans Fälldin bekrefter overfor P4 Västernorrland at kvinnen ble kjørt av dem, men han vil ikke uttale seg om omstendighetene rundt.

– Vi kjenner til dette, og vi har undersøkt hva som har skjedd. Vi har gitt all informasjonen til politiet, sier Fälldin.

Fälldin sier de har levert alt av fakta om reisen og hvordan den ble utført til politiet. Også sjåføren som utførte den aktuelle reisen har levert inn en beskrivelse av hva som skjedde til politiet.

Store snømengder

Snøvær i Sundsvall

En person benytter seg av muligheten til å gå på ski på veien etter kraftig snøfall i Sverige forrige uke.

Foto: Mats Andersson / Tt / NTB scanpix

Store snømengder førte til kaos i deler av Sverige mot slutten av forrige uke.

Etter snøværet fant politiet fire omkomne personer utendørs. Alle fire er eldre og ble funnet i nærheten av sine hjem, skrev SVT.

Tre av personene ble funnet døde i Ångermanland i Norrland i Sverige fredag morgen. Ifølge politiet dreide det seg om tre mennesker i midten av 70-årene.

Innledningsvis var det ingen mistanker om at noe kriminelt hadde skjedd, men det opprettes alltid politisak når døde personer finnes utendørs, skriver Sveriges Radio. Det er kun saken med kvinnen i Kramfors som nå etterforskes, mens de to andre antas å ha vært ulykker.

SISTE NYTT

Siste nytt