NRK Meny
Normal

Svensk partitopp går etter skandale

Det svenske Folkpartiets partisekretær Johan Jakobsson trekker seg med umiddelbar virkning på grunn av datainnbruddet mot Socialdemokraterna.

Lars Lejonborg (t.v.) og Johan Jakobsson
Foto: Claudio Bresciani / Scanpix

Jakobsson har innrømmet at han allerede 15. mars kjente til at en folkpartist trengte seg inn i regjeringspartiets datasystem og hentet ut fortrolig informasjon.

Partisekretæren brakte imidlertid ikke det han visste videre til partilederen Lars Lejonborg.

Folkpartiets informasjonssjef Niki Westerberg har tatt permisjon fra stillingen etter at han ble siktet for å ha medvirket til datainnbruddet.

Ungdomsorganisasjonen

Westerberg har vedgått å ha tatt imot informasjon fra Peter Jodenius, pressesekretær i Folkpartiets ungdomsorganisasjon, som har innrømmet å ha gjort selve innbruddet.

Det var Westerberg som informerte partisekretær Jakobsson om hva som hadde skjedd. Westerberg innrømmer ikke noen skyld for det som har skjedd.

Ifølge Sveriges Televisoin drøftet Jakobsson noen dager etter at han fikk vite om datainnbruddet moral i valgkampen med partisekretærene i de andre store svenske partiene.

Flere avhør

Svensk TV4 melder at statsadvokaten vil avhøre flere folkpartister i forbindelse med innbruddet.

Folkparti-leder Lars Lejonborg sier at partiets valgkampopplegg og arrangementer ikke har vært påvirket av den informasjonen Jodenius hentet ut fra Socialdemokraternas datasystem.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt