NRK Meny
Normal

- Jeg setter meg ikke i regjering med Mona Sahlin

– Jeg setter meg ikke i Mona Sahlins regjering, sa Folkpartileder Jan Bjørklund til svenske velgere i SVTs morgensending mandag.

Den svenske utdanningsministeren Jan Björklund

Leder i Folkpartiet Jan Björklund.

Foto: Leif R Jansson / Scanpix

I sendingen "Godmorron Sverige" var det seernes tur til å stille spørsmål.

Mona Sahlin

Mona Sahlin

Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Caranhe Rezaii i Stokholm lurte på om han kunne tenke seg et samarbeid med de rødgrønne, slik sosialdemokratenes leder har åpnet for.

– Det er ikke aktuelt for meg å sitte i en regjering som ledes av Mona Sahlin, sa Bjørklund.

Mona Sahlin har sagt at det kan være et alternativ å samarbeide med småpartiene dersom Sverigedemokratene kommer inn i Riksdagen og Socialdemokraterne får flest stemmer, men ikke flertall med de rødgrønne.

På de siste meningsmålingene ligger regjeringsalliansen fortsatt godt foran den rødgrønne opposisjonen før valget i september.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Burkaforbud i skolen

Jan Bjørklund, som også er utdanningsminister i Sverige, måtte også forsvare sitt forslag om burkaforbud i den svenske skolen. Det var også temaet under en utspørring i SVT søndag kveld.

– I klasserommet må man kunne se hverandre i øynene. Om jeg som utdanningsminister ikke våger å si dette, da nører jeg oppunder ekstremisme, sa Jan Björklund under utspørringen.

Utdanningsministeren, som også er partileder i Folkpartiet, foreslo nylig at skoleloven burde endres for å gjøre det mulig for rektorer å forby heldekkende plagg som burka i klasserommet.

Fikk garakteren G

Under partilederutspørringen fikk Jan Björklund også spørsmål om hvorfor han snakker så mye om orden og disiplin i skolen og så lite om kreativitet og kritisk tenkning. Han svarte da at kritisk tenkning forutsetter kunnskap.

– Ellers handler det bare om å si imot, sa han. Programlederne testet også utdanningsministerens ordforråd. Han klarte ett av tre ord og fikk karakteren G.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt