Svensk minister går av etter promillekjøring

Gymnas- og kunnskapsløftsminister Aida Hadzialic (29) trekker seg etter å ha blitt tatt med 0,2 promille i blodet.

Går av etter promillekjøring
Foto: Vilhelm Stokstad/TT / TT Nyhetsbyrån

Politikeren fra Socialdemokraterna er gymnas- og kunnskapsløftsminister, og hun innkalte selv til en pressekonferanse lørdag formiddag der hun kunngjorde at hun går av.

Alkohol og bilkjøring hører ikke sammen, sa Aida Hadzialic.

Etter samtaler med statsminister Stefan Löfven fredag kveld bestemte hun seg for å gå av som gymnas- og kunnskapsløftsminister.

– Forstår at mange er skuffet over meg

Promillekjøringen skjedde på vei tilbake fra en konsert i København torsdag. Der drakk politikeren fra Socialdemokraterna to glass vin før hun kjørte tilbake til Malmö.

Ifølge Sveriges Radio hadde Hadzialic 0,2 promille i blodet da hun ble stoppet av politiet. Promillegrensen i Sverige er på 0,2. Hun omtaler valget som sitt livs største feil, og trekker seg derfor fra sin stilling.

– Jeg forstår at mange er skuffet over meg, og jeg er forbannet over meg selv, og framfor alt angrer jeg dypt. Jeg vil ta ansvar for det jeg har gjort, sa Hadzialic.

Löfven lei seg

Ifølge Expressen trodde Hadzialic at hun hadde drukket så tidlig at hun alkoholen var ute av blodet.

– Men det viste seg at slik var det ikke. Det var en alvorlig feil av meg, og derfor velger jeg å gjøre det jeg gjør i dag, sa 29-åringen.

Löfven skriver i en pressemelding at han er lei seg over hendelsen.

– Jeg deler hennes syn på alvoret i situasjonen. Men det er verken første eller siste gang et bra menneske gjør en dårlig vurdering, sier statsministeren.

I 2014 ble Hadzialic, som kom til Sverige fra Bosnia i 1992, Sveriges yngste statsråd gjennom tidene. Da var hun 27 år og 255 dager gammel.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt