Svensk kvinne døde av E. coli

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

En svensk kvinne i 50-årene er død etter å ha blitt smittet av E. coli-varianten Ehec.

Kvinnen døde på Södra Älvsborgs sykehus i Borås, og ble trolig smittet i Tyskland, skriver Expressen.

– Kvinnen har vært hos oss siden 29. mai. Hun døde i dag tidlig, sier sykehusets pressevakt Kerstin Holm.

Den svenske kvinnen er den første som har omkommet som følge av E. coli-smitte utenfor Tyskland, der 14 mennesker har mistet livet.

Ehec-smitten er også påvist i Storbritannia, Danmark, Nederland, Østerrike, Frankrike og Sveits. Tirsdag ble en 40 år gammel mann innlagt på sykehus i Spania med mistanke om E. coli-smitte, også han hadde nylig vært i Tyskland.

Tyske myndigheter hevder bakteriene først ble oppdaget på grønnsaker importert fra Spania, men spanske myndigheter har hittil avvist alt ansvar.

Les også: 1500 skolebarn kan ha spist E.coli-agurker

– Forberedt på syke i Norge

Folkehelseinstituttet opplyste tirsdag morgen at de forbereder seg på at flere blir syke i Norge, ettersom både Sverige og Danmark har hatt flere tilfeller.

Les: Mattilsynet kartlegger norsk agurkimport

En mann i 40-årene er lagt inn på sykehuset i Kristiansand med blodig diaré, men det er foreløpig ikke bekreftet at han er smittet av utbruddet i Tyskland.

Les: Nordmann smitta av E.coli-bakterie
Les: Mistanke om E.coli i Trøndelag

Ehec-bakterien kan føre til den alvorlige nyresykdommen HUS, som forårsaker blodig diaré og leverskader. I verste fall kan den også føre til fullstendig nyrekollaps.

Den var nettopp denne sykdommen som tok livet av den svenske kvinnen, opplyser overlege Jerker Iscason.

– Hun fikk en generell organkollaps. Det var ikke bare nyrene som var påvirket, hun ble rammet av sykdommen på flere måter, sier Isacson til Expressen.

SISTE NYTT

Siste nytt