Svensk kvinne døde av E. coli

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

En svensk kvinne i 50-årene er død etter å ha blitt smittet av E. coli-varianten Ehec.

Kvinnen døde på Södra Älvsborgs sykehus i Borås, og ble trolig smittet i Tyskland, skriver Expressen.

– Kvinnen har vært hos oss siden 29. mai. Hun døde i dag tidlig, sier sykehusets pressevakt Kerstin Holm.

Den svenske kvinnen er den første som har omkommet som følge av E. coli-smitte utenfor Tyskland, der 14 mennesker har mistet livet.

Ehec-smitten er også påvist i Storbritannia, Danmark, Nederland, Østerrike, Frankrike og Sveits. Tirsdag ble en 40 år gammel mann innlagt på sykehus i Spania med mistanke om E. coli-smitte, også han hadde nylig vært i Tyskland.

Tyske myndigheter hevder bakteriene først ble oppdaget på grønnsaker importert fra Spania, men spanske myndigheter har hittil avvist alt ansvar.

Les også: 1500 skolebarn kan ha spist E.coli-agurker

– Forberedt på syke i Norge

Folkehelseinstituttet opplyste tirsdag morgen at de forbereder seg på at flere blir syke i Norge, ettersom både Sverige og Danmark har hatt flere tilfeller.

Les: Mattilsynet kartlegger norsk agurkimport

En mann i 40-årene er lagt inn på sykehuset i Kristiansand med blodig diaré, men det er foreløpig ikke bekreftet at han er smittet av utbruddet i Tyskland.

Les: Nordmann smitta av E.coli-bakterie
Les: Mistanke om E.coli i Trøndelag

Ehec-bakterien kan føre til den alvorlige nyresykdommen HUS, som forårsaker blodig diaré og leverskader. I verste fall kan den også føre til fullstendig nyrekollaps.

Den var nettopp denne sykdommen som tok livet av den svenske kvinnen, opplyser overlege Jerker Iscason.

– Hun fikk en generell organkollaps. Det var ikke bare nyrene som var påvirket, hun ble rammet av sykdommen på flere måter, sier Isacson til Expressen.

SISTE NYTT

Siste nytt

Denne russiske vinen er det ingen grunn til å spytte ut

Nylig havnet to russiske vinprodusenter på en liste over de 50 beste i verden. Og russiske viner gjør det godt i internasjonale tester. Det skjer noe spennende i Russlands vinkjellere.