Svensk kvinne blant de drepte i Brussel

En svensk kvinne i 60-årene er blant de 31 drepte i terrorangrepene i Brussel tirsdag. Det bekrefter det svenske utenriksdepartementet.

Sørgende på Beursplein i Belgia 22. mars

SØRGENDE: Mennesker samlet seg i Belgia for å sørge over de 31 personene som ble drept i terrorangrepet i Brussel tirsdag. Blant dem er en svensk kvinne.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp

– Vi kan bekrefte at en svensk kvinne i 60-årene har omkommet i Brussel, sier Veronica Nordlund ved det svenske utenriksdepartementet til avisa Expressen.

To svenske statsborgere har vært savnet siden angrepene i den belgiske hovedstaden tirsdag.

Stefan Löfven

SØRGER MED: Statsminister Stefan Löfven.

Foto: Maja Suslin / NTB scanpix

– Jeg har i dag med sorg mottatt beskjeden om at en svensk statsborger omkom i tirsdagens terrorangrep i Brussel. Jeg sørger med den omkomnes familie og pårørende i denne vanskelige stunden, sier statsminister Stefan Löfven til nyhetsbyrået TT.

Var på flyplassen

Den svenske kvinnen befant seg på flyplassen Zaventem, der hun skulle fly hjem til Sverige etter å ha besøkt datteren, svigersønnen og barnebarnet som bor i Brussel.

Hun skal ha vært ved innsjekkingsområdet til Brussel Airlines da selvmordsbomberne utløste vestene, ifølge et intervju Expressen har gjort med kvinnens datter.

Til sammen 31 personer skal ha dødd i terrorangrepene, og 300 er skadet.

To svensker savnet

Den døde kvinnen er én av to svenske statsborgere som har vært savnet etter angrepet.

Den andre svenske kvinnen som er savnet, en 30 år gammel kvinne, befant seg ved t-banestasjonen Maalbeek da den tredje selvmordsbomberen slo til.

I tillegg er en svensk kvinne som er gravid, blant de omkring 340 som ble såret. Kvinnen er fortsatt innlagt på sykehus og får behandling for brannskader.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt