Svensk kvinne blant de drepte i Frankrike

En svensk kvinne er blant de fire som ble drept i et brutalt angrep i Frankrike onsdag. Den ene datteren som overlevde blir holdt i kunstig koma.

Camping Haute-Savoie

Fransk politi vokter området på campingplassen der den britiske familien var på ferie.

Foto: PHILIPPE DESMAZES / Afp

Onsdag ettermiddag ble den britiske familien av irakisk opprinnelse funnet skutt og drept ved et skogområde rett utenfor landsbyen Chevaline, i nærheten av Annecy, øst i Frankrike.

Familien bor til vanlig i Surrey like utenfor London og var på ferie i området.

En svensk kvinne er blant de drepte, hun hadde både svensk og irakisk pass. Fransk påtalemyndighet opplyste på en pressekonferanse torsdag ettermiddag at man ikke kunne gi flere opplysninger om de dreptes identitet foreløpig.

Det svenske utenriksdepartementet sier til Aftonbladet at det stemmer at den svenske kvinnen som er drept bor i Sverige.

– Men vi avventer den endelige identifiseringen før vi offisielt kan bekrefte at den svenske kvinnen er blant de drepte, sier presseansvarlig ved svenske UD Catarina Axelsson.

Fireåring til politiet: «Hvor er familien min?»

En syklist kom forbi og fant far, mor og bestemor skutt i en britiskregistrert BMW. Bilens motor var i gang da syklisten, en brite som er bosatt i området, kom til stedet. Utenfor bilen lå en fransk syklist som også var skutt og drept. Syklisten fant også familiens storesøster kraftig skadet, også hun lå utenfor bilen.

Da kriminalteknikerne kom fram, oppdaget de en fire år gammel jente som hadde ligget i mer enn åtte timer under sin døde mor.

– Hun var under de to døde, der hadde hun ligget i åtte timer uten å bevege seg. Hun snakker engelsk og har forklart at hun hørte bråk og skrik, men hun klarer ikke forklare mer, hun er jo bare fire år, sa talsmannen for den lokale påtalemyndigheten, Eric Maillaud.

– Hun har det fysisk bra, men får psykologisk oppfølging. Det første spørsmålet jenta stilte etterforskerne var: «Hvor er familien min?», sier Maillaud.

På en pressekonferanse torsdag ettermiddag fortalte han at jenta ble funnet under skjørtet på en av de drepte kvinnene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fransk politi

Fransk politi vokter veien inn til åstedet. Området er populært blant turgåere.

Foto: Alexis Moro / Ap

De lokale politifolkene hadde fått klare ordre om å ikke røre bilen og ikke åpne dørene i tilfelle de gjennomskutte vinduene skulle rase sammen.

– I løpet av natten kikket både leger, brannmenn og teknisk personell inn gjennom kulehullene i vinduene på bilen. Men ingen så den vesle. Jentungen, som må ha vært vettskremt, rørte seg ikke, sa politimannen Benoit Vinnemann til AFP.

Vokter søstrene

Eric Maillaud

Eric Maillaud.

Foto: JEAN-PIERRE CLATOT / Afp

Leger ved sykehuset i Grenoble opplyser at tilstanden til den åtte år gamle storesøsteren nå er stabil. Hun vil trolig kunne fortelle mer om det som skjedde. De to jentene blir beskyttet av politiet i tilfelle gjerningspersonen skulle prøve å oppsøke dem.

– Lillesøsteren er uskadd, men storesøsteren har kraniebrudd etter det brutale overfallet. Hun er lagt i kunstig koma og må opereres, sier Eric Maillaud.

Den drepte familiefaren er nå identifisert. Han het Saad al-Hilli og var født i Bagdad, men bosatt i London. Der har han bodd siden 1962.

Skutt i hodet

De drepte ble funnet av en britisk syklist onsdag ettermiddag på en parkeringsplass like ved et skogområde.

Han har fortalt at den franske syklisten som ble skutt, syklet forbi han ikke lenge før han selv kom fram til åstedet og så hva som hadde skjedd.

Den drepte syklisten var en trebarnsfar i 40-årene, skriver Le Dauphiné Libéré. Politiet tror han tilfeldigvis kom forbi åstedet.

Store styrker er satt inn i etterforskningen, men politiet sier at de foreløpig har lite å gå etter. Det er funnet en rekke tomhylser fra automatvåpen på åstedet, men ingen våpen.

– Alle fire er skutt i hodet, det er tydelig at de ville drepe, sier Maillaud. Han sier angrepet var voldsomt brutalt og at politiet foreløpig ikke vet noe om bakgrunnen.

Den første obduksjonsrapporten skal være klar fredag.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


SISTE NYTT

Siste nytt