NRK Meny
Normal

Aung San Suu Kyis parti vil ikke møte opp i parlamentet mandag

Aung San Suu Kyis parti Nasjonalligaen for demokrati bekrefter at representantene deres ikke vil være til stede ved parlamentsåpninga mandag.

Aung San Suu Kyi taler i Myeik.

Aung San Suu Kyis parti ønsker å endre ordlyden i edsavleggelsen, men har fått avslag fra myndighetene.

Foto: Khin Maung Win / Ap

I dag ble det klart at Aung San Suu Kyi og andre medlemmer av partiet Nasjonalligaen for demokrati, ikke vil reise til hovedstaden Naypyidaw i anledning parlamentsåpninga mandag.

Det bekrefter partiets talsmann Ohn Kyaing overfor AFP.

Rykter om boikott

Det har denne uka blitt spekulert i om partiet ville boikotte parlamentsåpninga etter uenigheter om innholdet i edsavleggelsen i parlamentet. Aung San Suu Kyi understreker imidlertid at det ikke er snakk om en boikott.

– Vi boikotter ikke, vi venter bare på det riktige tidspunktet å møte opp på, sa Aung San Suu Kyi til nyhetsbyrået AFP etter et partimøte i Yangon.

Uenighetene starta da myndighetene i Myanmar avslo en appell fra Aung San Suu Kyis parti om å endre ordlyden i edsavleggelsen, som i dag innebærer å gi sin fulle støtte til dagens grunnlov. Parti ønsker å endre grunnloven, og vil derfor ikke sverge sin tro til den eksisterende loven.

Vil endre ordlyden

Det er spesielt ordlyden i edsavleggelsen partiet ønsker å endre. I dag må parlamentsmedlemmene love å «beskytte» grunnloven, mens Aung San Suu Kyi og hennes partikollegaer vil at medlemmene i stedet skal «respektere» grunnloven.

Striden er det første tegnet på mot­setninger mellom Aung San Suu Kyis parti og det nye militærdominerte sivile regimet.

Aung San Suu Ky var en av 43 opposisjonspolitikere som ble valgt inn i nasjonalforsamlingen i suppleringsvalg 1. april.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt