Hopp til innhold

– Klart det er farlig, men veldig spennende

MIAMI (NRK): Ytterst på Miami Beach står et par unggutter klare for å surfe i de voldsomme bølgene som kommer inn som en fortropp til orkanen Irma. De er ute for spenningens skyld, selv om det farlig.

Ytterst på Miami Beach står et par unggutter klare for å surfe i de voldsomme bølgene som kommer inn som en fortropp til orkanen Irma.

Unggutter ute i de ville bølgene for å surfe i orkanens fortropp

Tusenvis av mennesker er på vei nordover fra Florida for å komme seg i sikkerhet før orkanen Irma treffer Florida lørdag ettermiddag, norsk tid. Langt fra alle har fulgt myndighetenes oppfordring.

Lørdag ettermiddag er det fortsatt lov til å bevege seg ut på Miami Beach. Etter klokken 20 har politiet innført portforbud. Men det er bare et par hjemløse å se i gatene – folk som myndighetene ikke har klart å hanke inn før katastrofen kommer.

Men ett sted er det en rekke folk – på stranda ytterst mot havet. Her har mange folk samlet seg for å se hvordan uværet utvikler seg, hvor hard vinden har blitt, hvor høye bølgene er.

Orkan-kikkere på Miami Beach. Rett etterpå ble være så ille at alle styrtet til bilene sine.

Orkan-kikkere på Miami Beach. Rett etterpå ble være så ille at alle styrtet til bilene sine.

Foto: Lars Os

En jentegjeng har tatt på seg bikiniene, men bader bare til knærne. Ut i de skummende massene tør de ikke bevege seg. Men det gjør et par gutter tidlig i tenårene. Andrew Caiac og kameraten hans har tenkt seg lang ut i det rasende, hvite bruset med surfebrettene sine:

– Dette er det beste stedet å surfe – i hele Miami, forteller Andrew

– Har du noen gang surfet i slikt vær?

– Har vært ut i mye dårlig vær, men dette er nok det verste.

– Hva skjer dersom du ikke takler bølgene?

– Vet ikke. Det som skjer, det skjer, sier Andrew og løper ut i de utemmelige bølgene.

På stranda står orkan-kikkerne og følger surferne med bekymret mine. Plutselig roper den eldste av dem: – Kom dere inn, kom dere inn.

Måtte flykte

Men guttene hører selvsagt ingen ting i bølgebrølet. Sekunder etter er uværet over oss som et rovdyr. Vann slippes ned fra himmelen så kameraer og smarttelefoner slutter å virke. Vinden er hard å kjempe mot. Alle løper fra stranden og inn mot bilene sine. De to guttene er alene igjen i havet.

Vi løp også, og så heller ikke om guttene kom seg på land. Men det er ikke meldt om savnete surfere på Miami Beach. Et sted verken surfere eller orkan-kikkere bør være nå. Om få timer lander orkanen Irma her på sørspissen av Florida.

SISTE NYTT

Siste nytt