Normal

Syriske stridsvogner stormer Homs

Allerede i forkant av fredagsbønnen har store flåter av syriske stridsvogner stormet områder rundt Homs, og flere er blitt drept i bombeeksplosjoner i nord i Syria.

Video Spent stemning før fredagsbønn

VIDEO: Det er en spent stemning før fredagsbønnen. Bildene som ble gjort tilgjengelige fredag, skal være fra nabolag i og rundt Homs.

Flere eksplosjoner har i dag allerede rystet Syrias nordlige by Aleppo, og rundt 25 sivile og medlemmer av de syriske sikkerhetsstyrkene skal ha blitt drept og 175 skadet, ifølge det statlige fjernsynet og aktivister.

Uklart hvem som står bak

Angrepene skjedde i nærheten av et militæranlegg, og ifølge syriske myndigheter var det «væpnede terrorister» som stod bak de to bilbombene, mens representanter for Den frie syriske hæren på sin side hevder myndighetene stod bak det dødelige angrepet.

Befolkningen i opprørsnabolagene rundt Homs lever nå i frykt for at en panseroffensiv er på trappene når som helst for å knuse opprøret i byen en gang for alle.

– Stridsvognene har stormet nabolag i Homs og soldater har gått fra hus til hus i området for å knuse motstanderne av regimet, uttalte aktivister til AFP fredag.

Natt til fredag fortsatte bombardementet for femte natt på rad.

Minst 400 drept denne uka

Regimekritikere har varslet nye massedemonstrasjoner etter at Russland ga sin støtte til den syriske presidenten Bahsr Al-Assad. Fredagens planlagte demonstrasjon er kalt: «Russland dreper våre barn».

Det er ventet at syriske styrker vil fortsette sine angrep mot byen Homs, der de fleste opposisjonelle holder til.

Ifølge en menneskerettighetsaktivist ble 110 personer drept i Homs på torsdag da regjeringsstyrkene forsøkte å knuse opprørerne.

Minst 400 skal ha blitt drept i bombeangrep i løpet av uka.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Syria

SØKER TILFLUKT: To kvinner løper for å komme unna det pågående angrepet.

Foto: EBU

– En uhyrlig blodsutgytelse

Assad, som føler at han har Russland i ryggen etter vetoet i FN, fortsatte å ignorere alle appeller fra omverdenen om å stanse volden og spare livene til befolkningen i Homs og andre byer.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon tok i bruk uvanlig sterke ord for å fordømme den redselsfulle brutaliteten som regimet bruker for å knuse opprøret, og Tyrkias EU-ambassadør advarte mot at landet glir inn i en borgerkrig som kan antenne hele regionen.

USAs president, Barack Obama, beskrev i går den syriske hærens angrep på folket som en «uhyrlig blodutgytelse».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bombeeksplosjoner i Aleppo i Syria

Et bilde fra en syriske stats-TV viser byen Aleppo etter bombeangrepet fredag.

Foto: - / Afp

Russland skylder på opprørerne

Fredag uttalte den russiske utenriksministeren Sergei Ryabkov til det russiske nyhetsbyrået Itar-Tass at den syriske opposisjonen «bærer alt ansvar for den pågående volden».

Ifølge Ryabkov er årsaken blant annet at de nekter å inngå i direkte samtaler med det syriske regimet.

Russland beskylder også Vesten for å være «medskyldig i prosessen med å oppildne krisa i landet». Ryabkov hevder Vesten har presset regimekritikerne inn i en væpnet konflikt.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt