NRK Meny
Normal

Streik i fransk luftfart

En fire dagers streik blant piloter, kabinpersonell og bakkemannskaper rammer flytrafikken i Frankrike den første delen av denne uken.

Flystreik i Frankrike

Franske flypassasjerer undersøker om deres fly er rammet av streik.

Foto: BERTRAND GUAY / Afp

Fagforeningene i Fransk lufttrafikk vedtok streiken fredag i protest mot et forslag i parlamentet i januar der organisasjonene ble pålagt 48 timers varslingsfrist for alle aksjoner.

Fagforeningene oppfatter dette som et angrep på streikeretten fordi vedtaket skal gjøre det mulig unngå virkninger av streiker og aksjoner, skriver nettstedet France24 .

Det kan bli forsinkelser

Det er usikkert om det vil bli omfattende forsinkelser og kanselleringer i lufttrafikken til og fra Frankrike.

Fagforeningene hevder at streiken vil få store virkninger mens myndighetene mener det bare vil bli begrensede problemer som følge av aksjonene.

Det største franske flyselskapet, Air France, mener de skal klare å opprettholde 80 til 85 prosent av trafikken mens streiken pågår, men oppfordrer alle passasjerer til å sjekke sine reiser før de drar til flyplassene.

– Veddemål

– Air France har veddet på at de skal klare dette, men det er altor optimistisk, sier lederen for de kabinansattes forening til Afp.

En talsmann for fagforeningene sier at dette bare er en av flere aksjoner for å unngå lovendringen og at det kan komme nye streiker allerede i løpet av februar.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt