NRK Meny
Normal

Strauss-Kahn siktet for å ha vært involvert i prostitusjonsring

Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn er siktet for å ha vært involvert i et organisert prostitusjonsnettverk. Han etterforskes nå for hallikvirksomhet.

Dominique Strauss-Kahn

Her forlater Dominique Strauss-Kahn rettslokalet etter at tre dommere avhørte han om hans rolle i prostitusjonsnettverket.

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters

Strauss-Kahn er nå siktet og etterforskes for medvirkning til hallikvirksomhet, sier hans advokat ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Siktelsen ble tatt ut etter at Strauss-Kahn mandag ble avhørt av tre dommere i den nordlige byen Lille.

Innrømmer å ha vært på festene

Strauss-Kahn innrømmer at han har vært på festene hvor franske myndigheter mener det har vært hallikvirksomhet. Men han nekter for at han visste kvinnene der var prostituerte.

Tre dommere har i Frankrike etterforsket saken kjent som «Carlton affair» etter navnet på hotellet hvor flere av orgiene skal ha blitt holdt.

Ifølge fransk lov er det ikke forbudt å benytte seg av prostituertes tjenester, men 62-åringen etterforskes for medvirkning til hallikvirksomhet og misbruk av selskapsmidler.

Åtte personer er til sammen siktet for å være en del av nettverk, blant dem en politimann.

– Ikke den minste anelse om at kvinnene var prostituerte

– Strauss-Kahn er tydelig på at han ikke er skyldig i disse handlingene. Han ikke den minste anelse om at disse kvinnene var prostituerte, sier en av advokatene til den tidligere IMF-sjefen, Richard Malka.

Strauss-Kahn gikk av som IMF-sjef etter at en stuepike beskyldte han for å ha voldtatt henne. Anklagene mot ham ble senere droppet, men kvinnen har tatt ut et sivilt søksmål mot Strauss-Kahn. Rettssaken er planlagt å starte onsdag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt