NRK Meny
Normal

– Strauss-Kahn vil kjempe hardt for å renvaske seg

Overgrepssiktede Dominique Strauss-Kahn kommer etter all sannsynlighet til å erklære seg ikke skyldig når han møter for retten i New York i dag.

Strauss-Kahns leilighet i Tribeca

I dette huset i Tribeca-strøket på Manhattan tilbringer Strauss-Kahn tiden mens han venter på rettssaken mot ham.

Foto: STAN HONDA / Afp

Dominique Strauss-Khan

Dominique Strauss-Kahn møter i retten mandag.

Foto: POOL / Reuters

Dette er første gangen den tidligere lederen for Det internasjonale pengefondet møter for retten siden han ble løslatt mot kausjon 20. mai i år.

Dominique Strauss-Kahn (62) er tiltalt på sju punkter etter at en stuepike ved luksushotellet Sofitel i New York anmeldte ham for seksuelle overgrep .

– Ikke skyldig

På begge sider jobbes det nå med å samle bevis i saken mot den inntil nylig så mektige franske økonomen.

Påtalemyndigheten sier bevisene mot Strauss-Kahn styrkes for hver dag, samtidig som forsvarerne hans sier de sitter på informasjon som svekker troverdigheten til stuepiken som anmeldte ham, ifølge nyhetsbyrået AP.

Strauss-Kahn skal i dag ta stilling til skyldsspørsmålet, og det er etter all sannsynlighet ventet at han vil erklære seg ikke skyldig når han møter i rettslokalene et steinkast unna luksusvillaen hvor han sitter i husarrest.

Reagerer på bevislekkasjer

62-åringen sier gjennom sin forsvarer Benjamin Brafman til nyhetsbyrået AFP at han er innstilt på å kjempe hardt for å renvaske seg.

Det er ventet at Strauss-Kahns forsvarere i dag vil kreve å få tilgang til bevismaterialet som New York-politiet sitter på.

Brafman har i et brev til retten uttrykt misnøye med at detaljer rundt funnet av sæd som angivelig stammer fra hans klient har lekket ut til media.

Stjerneadvokaten har tidligere representert høyprofilerte klienter som Michael Jackson.

Treningsrom og tv

Strauss-Kahn tilbrakte søndagen i luksushuset i Tribeca-strøket på Manhattan utenfor synsvidde for de mange journalistene som har tatt oppstilling utenfor.

Franskmannen skal etter forholdene ha det bra i husarrest hvor han blant annet har tilgang på treningsrom og hjemmekino. Han har fått levert malerier og husholdningsartikler til huset hvor han tilbringer ventetiden fram til rettssaken sammen med sin familie.

Vanessa Strauss-Kahn og Anne Sinclair

Dominique Strauss-Kahns datter Vanessa (venstre) og kone Anne Sinclair forlater luksushuset i Tribeca.

Foto: ERIC FEFERBERG / Afp

Væpnede vakter og overvåkingskameraer følger finansmannens minste bevegelse og Strauss-Kahn er utstyrt med en elektronisk fotlenke fordi man frykter at han skal forsøke å rømme landet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt