I dag må Strauss-Kahn gi sexfest-svar i retten

I tre dager må Dominique Strauss-Kahn forklare hvorfor han angivelig ikke skjønte at kvinnene som deltok på sexfester med ham var prostituerte.

Dominique Strauss-Kahn

I HARDT VÆR: Anklagene om hallikvirksomhet følger en rekke av andre sexskandaler Dominique Strauss-Kahn har vært involvert i.

Foto: FRANCOIS GUILLOT / Afp

Rettssaken mot den tidligere franske finansministeren og IMF-sjefen og 13 andre personer pågår for fullt i Lille. Alle 14 er tiltalt for «grov hallikvirksomhet i en organisert gruppe», og i dag er det Strauss-Kahns tur til å innta vitneboksen.

Det er ventet at han må forklare seg i detalj om festene han skal ha deltatt på, som skal ha hatt form som rene orgier. Svært intime detaljer om hva som skal ha foregått er allerede kommet frem, og det er ventet at Strauss-Kahn vil måtte kommentere dette.

Avviser kjennskap til prostitusjon

Den tidligere direktøren for Det internasjonale pengefondet (IMF), har hele tiden hevdet at han ikke kjente til at kvinnene som deltok på disse festene var prostituerte, skriver The Telegraph.

Strauss-Kahn skal ha trodd at kvinnene, i likhet med ham selv, bare hadde et avslappet forhold til sex, ifølge hans egen forklaring.

En av de medtiltalte støttet opp om denne forklaringen da han vitnet i forrige uke. Ifølge vedkommende forklarte han Strauss-Kahn at kvinnene hadde vanlige jobber, skriver The Telegraph. Mannen mener saken utelukkende har kommet opp på grunn av Strauss-Kahns posisjon.

Carlton Hotel i Lille

SENTRAL I SAKEN: Mange av sexfestene skal ha funnet sted på Carlton Hotel i Lille, og saken blir derfor omtalt som «Carlton-affæren»

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters

– Man er bare ute etter å ødelegge en presidentkandidat, uten å tenke på hvordan det skader andre. Det er en felle. Vi er blitt manipulert, skal mannen ha sagt i retten.

Flere av de prostituerte kvinnene skal imidlertid ha hevdet at det ville vært i overkant naivt å ikke forstå hva som faktisk foregikk på møtene, og at kvinnene ble betalt for å være med.

Risikerer ti års fengsel

Strauss-Kahn vil forklare seg for retten de neste tre dagene. Dersom han skulle bli dømt risikerer han inntil ti år i fengsel for hallikvirksomhet.

Politiet i Frankrike har drevet en omfattende etterforskning, og mener de kan bevise at Strauss-Kahn har deltatt på sexfester med prostituerte i Paris og Washington. De mener også han har hatt en rolle i å organisere festene.

I løpet av de neste tre dagene vil Strauss-Kahn komme med sin versjon av de luksuriøse festene han har innrømmet å delta på.

SISTE NYTT

Siste nytt