Strålingsalarm ved flere flyplasser

Stråling fra flypassasjerer fra Japan gir utslag når de går gjennom tollen, melder amerikanske medier.

Flypassasjer sjekkes for stråling

På flyplasser i Texas og i Illinois er det funnet strålingsverdier på reisende fra Japan.

Foto: Roman Vondrous / Ap

Både på O'Hare- flyplassen i Chicago i delstaten Illinois og på flyplassen Dallas-Fort Worth i Texas ga strålingsmålerne utslag da fly med passasjerer fra Tokyo ankom tollen, melder the New York Post.

Det er også funnet stråleverdier på reisende til andre land.

Stråling i bagasjen

Tester som er foretatt ved Dallas-Fort Worth viser små mengder stråling i passasjernes bagasje i flyets filtreringsystem. Men ingen passasjerer har blitt satt i karantene, ifølge avisen.

Også på O'Hare i Chicago ble det påvist små mengder stråling da passasjerene gikk gjennom tollen, melder CBS News. I Chicago blir det meldt at passasjerene må gå gjennom flere tester og at det blir foretatt sikkerhetstiltak.

Ledere i Homeland Security vil ikke kommentere strålingsfunnene på O'Hare, men Customs and Border Protection opplyser at alle fly fra Japan blir sjekket.

Sikkerhetsminister Janet Napolitano kunne tidligere i dag fortelle at ingen farlige doser stårling har kommet til USA siden et kraftig jordskjelv og en etterfølgende tsunami utløste atomkrisen i Japan fredag 11. mars.

Ingen stråling hos passasjerer i Norge

Det er rutine for amerikanske Customs and Border Protection å sjekke passasjerer for stråling, men denne uken har de ansatte fått beskjed om å være ekstra nøye med fly fra Japan.

Årlig går det over en halv million strålingsalarmer i USA. De fleste har medisinske årsaker, ifølge CBS.

Det går ingen fly direkte fra Japan til Norge, og det er ikke påvist stråling hos passasjerer som har landet på Gardermoen i Oslo, opplyser Oslo lufthavns informasjonssjef Jo Kobro.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt