Hopp til innhold

Storsatsing på hybridbiler i Europa

For første gang blir hybridbiler masseprodusert i Europa. De skal være mer miljøvennlige og lage mindre støy enn vanlige biler.

Toyota Auris

Toyota har tidligere måttet tilbakekalle flere modeller, men satser nå stort på hybridbilen Toyota Auris.

Foto: Toyota

I dag startet produksjonen av Toyota Auris i Storbritannia. Bilmodellen er Toyotas grønne nykomling som kombinerer tradisjonell forbrenningsmotor og elektrisk motor.

LES: – Toyota godtar millionbot

Mer miljøvennlig

Hybridbiler skal være mer miljøvennlige og lage mindre støy enn vanlige biler.

Den første fabrikken er lagt til Derbyshire i England.

– Vi skal være en bærekraftig fabrikk for Toyota i Europa, og vi skal virkelig være en bedrift med økologiske verdier, sier direktør for Toyota, Katsunori Kojima til BBC.

Neste generasjons biler

Andre typer hybridbiler produseres allerede i USA og i Japan, men det har så langt ikke vært noen produksjon av denne typen biler i Europa.

– Vi vil være base for den neste generasjonen med biler, sier foretningssekretær i Toyota, Vince Cable.

Kvalitetsproblemer

Siden september har selskapet foretatt tre omfattende tilbakekallinger på grunn av kvalitetsproblemer.

I det første tilfellet måtte selskapet stanse produksjonen av åtte Toyota-modeller i USA for å fikse et problem med gasspedalen. Åtte millioner biler måtte tilbakekalles.

Det andre tilfelle gjaldt mulige rettssaker i forbindelse med ulykker som skyldtes ukontrollert akselerasjon som kostet 19 mennesker livet i USA.

I det siste tilfellet fikk Toyota klager på bremser som ga etter. I Norge ble rundt 17.000 biler tilbakekalt, og i Japan tilbakekalte selskapet 436.000 biler.

SISTE NYTT

Siste nytt

Nordmann i granatdrama i oversvømte Kherson

Frederik Guttormsen og andre frivillige i Ukraina forteller at de har blitt beskutt flere ganger. Fredag ​​skal de ha blitt beskutt med granater.