Hopp til innhold

Stormet Syrias ambassade i Sverige

Regimekritikere angrep og tok seg i formiddag inn i Syrias ambassade i Stockholm.

Etter kort tid fikk politiet kontroll over situasjonen og arresterte flere personer, skriver den svenske avisen Expressen.

Ingen skadet

– Vi har arrestert et titalls mennesker på ambassadeområdet, og ingen har blitt skadet, sier pressetalsmann ved Stockholmspolitiet, Sven-Erik Olsson til avisen.

Ifølge øyenvitner var det et 40-talls personer til stede under demonstrasjonen mot Assad-regimet, da en gruppe tok seg ulovlig inn på ambassadeområdet.

– Assad-regimet drepet våre landsmenn, og vi vil sende ut et budskap til verden om hva som skjer i Syria, sier en av demonstrasjonsdeltakerne til Aftonbladet.

Ifølge politiet var det ingen som gjorde motstand da de ble arrestert.

Økende vold

Ifølge den nye sjefen for FN-observatørene, General Babacar Gaye, øker nå volden over hele Syria.

– Det er åpenbart at volden øker. Regjeringsstyrkenes vilkårlige bruk av tunge våpen og opprørsstyrkenes målrettede angrep mot urbane sentre rammer uskyldige sivile hardt, sa general Gaye til pressen i Damaskus mandag.

– Jeg beklager dypt at ingen av partene har prioritert de siviles behov, la han til.

Ifølge aktivister er over 18.000 mennesker drept siden oppstanden mot regimet til president Bashar al-Assad startet i fjor. Tallet omfatter både regjeringsstyrker, opprørere og sivile.

Begge sider i konflikten er anklagd av internasjonale menneskerettsorganisasjoner for brutale overgrep og brudd på menneskerettighetene i den 17 måneder lange konflikten.

SISTE NYTT

Siste nytt