Stormet skrekkbarnehjem i Mexico

Myndighetene i Mexico har gått til aksjon mot et barnehjem der 500 barn ble utsatt for grove fysiske og psykiske overgrep i en årrekke.

Barnehjemmet La Gran Familia i Mexico

Barna bodde på gulvet blant rotter, insekter og kakerlakker.

Foto: STR / Afp

Barnehjemmet La Gran Familia i byen Zamora sørvest i landet ble stormet av myndighetene tirsdag, og nå kan etterforskerne fortelle hva de fant på innsiden.

– Vi fant nesten 500 barn som levde under grusomme forhold, sier Jesus Murillo Karan fra påtalemyndigheten i delstaten Michoacan.

Myndighetene gikk til aksjon etter at en rekke foreldre klaget på at de ikke fikk komme og besøke barna sine.

Da politiet tok seg inn i bygningen, fant de flere hundre barn som i praksis levde i fangenskap på gulvet blant rotter, insekter og kakerlakker.

Ifølge påtalemyndigheten ble de tvunget til å tigge penger på gata og spise helsefarlig mat.

Barnehjemmet La Gran Familia i Mexico

Familiene til barna samlet seg utenfor barnehjemmet da aksjonen ble kjent.

Foto: Rebecca Blackwell / Ap

Bestyreren arrestert

Flere skal ha blitt misbrukt fysisk, psykisk og seksuelt.

Barnehjemmets bestyrer og åtte ansatte er arrestert, og sitter i avhør hos politiet. Ifølge nyhetsbyrået AFP er de siktet for bortføring, vold og mishandling.

– Dette er virkelig opprørende. Vi hadde aldri ventet å avdekke slike forhold. Vi må ikke la slike ting skje, verken i Michoacan eller i resten av landet, sier guvernør Salvador Jara Guerrero.

Sjefsetterforsker Tomas Zeron de Lucio opplyser at flere barn ble født på barnehjemmet og registrert i bestyrerens navn.

De biologiske mødrene fikk beskjed om at barna ville få forlate La Gran Familia så fort de var gamle nok.

Et av ofrene har imidlertid fortalt politiet at hun ba om tillatelse til å flytte ut da hun fylte 18, men ble holdt igjen i 13 år.

Hun skal ha fått to barn, og begge ble registrert med andre navn. Hun fikk lov til å se barna sine i tre timer annenhver måned.

Barnehjemmet La Gran Familia i Mexico

Tre kvinner venter på informasjon utenfor barnehjemmet.

Foto: HECTOR GUERRERO / Afp

Rotter og kakerlakker i maten

Myndighetene jobber nå med å bli kvitt skadedyr og rengjøre huset, ettersom de ikke har noe sted å gjøre av alle barna med det første.

– Akkurat nå er vi i gang med en omfattende rengjøringsjobb, fordi det er veggedyr, kakerlakker og rotter, til og med i maten, sier Maria Ampudio til CNN.

Hun jobber for en frivillig organisasjon som jobber for barns rettigheter, og forteller at maten barna fikk var muggen og gått ut på dato.

– Barna gjemte poteter fordi de ikke visste når de skulle få mat neste gang, sier hun.

Ifølge Ampudio har flere av jentene som bodde i huset fortalt om episoder der de ble kastet i bakken og sparket i hodet.

Barnehjemmet La Gran Familia i Mexico

Store politistyrker stormet barnehjemmet etter bekymringsmeldinger fra foreldre.

Foto: HECTOR GUERRERO / Afp

Fant seks spedbarn

Barnehjemmet har vært i drift i over 40 år, og huset alt fra to måneder gamle barn til 40-åringer.

De fleste mindreårige er mellom tre og 17 år gamle, 278 gutter og 174 jenter. I tillegg var det 138 voksne i alderen 18 til 40 år, og seks spedbarn.

Ifølge La Grand Familias nettside har over 4000 barn bodd der de siste 40 årene.

Barnehjemmet har hatt et godt rykte, og har lenge vært et yndet stoppested for lokale politikere som driver valgkamp, skriver AFP.

Laster kart, vennligst vent...

Zamora, Mexico

SISTE NYTT

Siste nytt