100 separatister stormet politihovedkvarter

Minst 100 prorussiske separatister stormet i dag politihovedkvarteret i Horlivka øst i Ukraina. Nå er 8 byer i Øst-Ukraina under prorussisk kontroll.

Minst 100 prorussiske separatister har stormet politihovedkvarteret i Horlivka øst i Ukraina, melder Reuters. Nå er 8 byer i Øst-Ukraina under prorussisk kontroll.

Video: Til tross for at myndighetene i Kiev ga demonstrantene og separatistene i Donetsk et ultimatum om å forlate de okkuperte bygningene i området var det ingen som fulgte ordren. Snarere tvert imot. Et nytt politihovedkvarter ble stormet.

Aksjonen ble filmet og strømmet direkte på nettet, og videobildene viser hvordan aktivistene knuste ruter og stormet bygningen.

Guardian-journalisten Alec Luhn har tvitret direkte om aksjonen mot politihovedkvarteret i Horlivka.

Laster Twitter-innhold

Ikke avfyrt skudd

Flere væpnede politibetjenter var på stedet, tilsynelatende uten å avfyre skudd mot aktivistene.

Laster Twitter-innhold

Ifølge Reuters deltok mer enn 100 aktivister i stormingen av politihovedkvarteret. Det skjedde kort tid etter at tidsfristen myndighetene i Kiev hadde gitt aktivistene løp ut.

TV-bilder viste hvordan en ambulanse behandlet folk som var blitt skadd i stormingen. Horlivka ligger i Donetsk-regionen og har nesten 300.000 innbyggere.

Laster Twitter-innhold

Offentlige bygninger i åtte byer øst i Ukraina er blitt stormet og overtatt av prorussiske aktivister i løpet av de siste dagene. Aktivistene har også tatt våpen de har funnet i våpenlagre.

Åpner for folkeavstemning

I dag åpnet den midlertidige presidentene i Ukraina Oleksandr Turtsjynov for at det kan bli gjennomført en folkeavstemning i Øst-Ukraina.

Noe Russlands utenriksminister Sergej Lavrov kommenterte noen timer senere.

– Det er ikke i Russlands interesse at Ukraina blir delt, men vi ønsker at alle innbyggerne i landet skal få lik behandling av myndighetene i Kiev, fortalte Sergej Lavrov pressen i dag etter at det ble kjent at det kan gå mot en folkeavstemning i området samtidig med at det avholdes nytt presidentvalg i mai.

Lavrov avviste samtidig at Kreml har sendt agenter og står bak opptøyene i de østlige delene av nabolandet. Nå vil han avkreve USA og EU-landene et svar på det han mener er vestlig hykleri.

– Vi husker alle hvordan volden på Maidan, som endte i et blodbad, ble kalt demokratisk, mens fredelige demonstrasjoner i sørøst blir kalt terrorisme.

SISTE NYTT

Siste nytt