Store narkotikabeslag da politiet ryddet «Pusher street»

Dansk politi lover økt innsats mot selgerne i «Pusher street».

Politi rydder Pusher street i Christiania for salgsboder

Lørdag morgen ryddet politiet i København «Pusher street» for salgsboder.

Foto: SCANPIX DENMARK / Reuters

Politiet melder om beslag av rundt tre kilo hasj og marihuana, og rundt tusen ferdigrullede jointer etter de siste dagers innsats mot det åpne narkotikasalget på «Pusher street» i København. Det skriver Danmarks Radio.

Laster Twitter-innhold

Fredag lette politiet etter gjemmesteder for narkotika. Lørdag morgen ryddet politiet gaten for salgsboder.

– Aksjonen lørdag gikk rolig for seg, uten konfrontasjoner. De færreste selgerne er til stede tidlig om morgenen, sier Lars Ole Karlsen, som er leder for København-politiets operative spesialavdeling til Danmarks Radio.

«Pusher street» ligger i bydelen Christiania, en bydel som siden 1971 har hatt status som fristad. Politiet og beboerne i Christiania har i mange år vært uenige om narkotikasalget fra bodene på «Pusher street».

Daglige politipatruljer

Beslagene kommer få dager etter at politiet annonserte økt innsats i «Pusher street». Blant annet vil det være daglige politipatruljer i Christiania. Gaten ble gjenåpnet fredag etter å ha vært stengt i tre dager.

– Vi hadde håpet at den midlertidige stenging av «Pusher street» kunne bli permanent, men det har beboerne i Christiania dessverre ikke ønsket, sier politidirektør i København, Anne Tønnes, i en pressemelding.

Politiet mener mye av narkotikasalget har blitt drevet av organiserte kriminelle. Så langt i år har politiet beslaglagt rundt 200 kg hasj og rundt tre millioner danske kroner de mistenker stammer fra ulovlige aktiviteter i «Pusher street». I 2012 mente politiet at selgerne i «Pusher street» omsatte for rundt en milliard kroner.

– Vi vil ikke tillate et stort supermarked for hasj midt i byen, og derfor skrur vi opp innsatsen, sier Tønnes.

Se hele politiets pressebrifing om hvorfor de trapper opp innsatsen i Christiania.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt