Store forsinkelser i flytrafikken i USA

Hundrevis av flyvninger ut fra de store lufthavnene i New York og Washington er forsinket eller innstilt på grunn av dataproblemer ved en kontrollsentral. Problemene skal nå være løst.

Personer står i kø på Washington's National Airport etter tekniske problemer og derav forsinkelser.

KØER: Flere personer står i kø på Washington's Reagan National Airport på grunn av forsinkelser etter tekniske problemer.

Foto: Jacquelyn Martin / Ap

Det skal ha oppstått et teknisk problem ved luftrafikksenteret i Leesburg i Virginia, opplyser amerikanske luftfartsmyndigheter. Rundt 400 flyvninger skal være blitt forsinket eller kansellert som følge av problemene.

Det tekniske problemet skal nå være løst, og luftfartsmyndighetene jobber sammen med flyselskapene med å sikre minst mulig forsinkelser utover dagen.

Laster Twitter-innhold

Flyvninger fra Dulles International Airport, Reagan National Airport og Baltimore-Washington International Airport (BWI) i den amerikanske hovedstaden var rammet, i tillegg til flyvninger fra John F. Kennedy International Airport og Laguardia Airport i New York.

Flyplassene er blant USAs aller travleste, og flere av dem har omfattende trafikk til Europa. Flyplassene er spesielt trafikkerte om sommeren.

SAS opplyser til NRK at ingen av deres flyvninger til Norge skal være rammet. Det er uvisst om noen av Norwegians flyvninger er påvirket av hendelsen.

De amerikanske luftfartsmyndighetene jobber nå med å finne ut hva som forårsaket det tekniske problemet.

SISTE NYTT

Siste nytt