Normal

Stordalen-paret midt i branndrama: Begge er i sikkerhet

Den norske hotellkongen Petter Stordalen og kona Gunhild Stordalen bor på The Address Downtown hotell i Dubai, som står brann nyttårsaften. Begge er i sikkerhet.

Petter og Gunhild Stordalen

BODDE DER: 16 personer er skadd og én er død i forbindelse med brannen på The Address Downtown hotell i Dubai nyttårsaften. Petter og Gunhild Stordalen bodde på dette hotellet.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Det er riktig at de bor på hotellet. Begge er i sikkerhet, forteller Stordalens talsperson Bettina Flatland til Dagbladet.

Stordalen og kona skal være på juleferie i Dubai, og det er usikkert når de er ventet tilbake.

– De ønsker ikke å kommentere saken, opplyser Flatland.

16 personer er skadd og én er død i forbindelse med brannen i skyskraperen. Det melder nyhetskanalen Al Arabiya, som siterer myndighetene i Dubai.

– Vi er ute derfra nå

Hotellet begynte å brenne ved 19-tiden nyttårsaften, ved 22-tiden lokal tid. VG snakket med Petter Stordalen ved 23-tiden lokal tid.

– Vi er ute derfra nå, sier en ordknapp Stordalen på telefon fra Dubai til VG.

Stordalen postet de første bildene fra Dubai på sin Facebook-side 19. desember. Han la tidligere nyttårsaften ut et bilde av seg selv på Facebook foran Burj Khalifa, der de ønsket alle et godt nyttår. Dette bildet er nå slettet.

Brann i skyskraper i Dubai

SE VIDEO: Brannen i den 63 etasjer-høye bygningen er 90 prosent under kontroll, sa myndighetene i Dubai omkring en time etter at brannen startet.

Brennende vrakrester falt fra skyskraperen

Flere videoer lagt ut i sosiale medier viser at det begynte å brenne kraftig i den over 300 meter høye bygningen. Hotellet har 196 rom og over 600 leiligheter.

Ifølge nyhetsbyrået AP strakk brann seg på det verste over minst 20 etasjer. Brennende vrakrester falt fra skyskraperen da brannbiler kom til stedet.

Politisjef Khamis Matar al-Mzezima sier like etter klokken åtte at alle beboerne ved hotellet er evakuert.

The Address Hotel i Dubai brenner

DUBAI: 16 personer skal være skadd og én er død i forbindelse med brannen på hotellet.

Foto: AHMED JADALLAH / REUTERS

Brannen er under kontroll

Brannen i den 63 etasjer-høye bygningen er 90 prosent under kontroll, sa myndighetene i Dubai omkring en time etter at brannen startet.

TV-bilder viste imidlertid at hotellbygningen fortsatt sto i full fyr. Al Jazeera melder at den ene siden av hotellet er fullstendig utbrent og borte.

Et vitne forteller at det var brann på balkongen til naborommet som gjorde ham og familien oppmerksom på at det var brann i hotellet.

– Familien min og jeg var på hotellrommet i 15. etasje og i ferd med å starte nyttårsfeiringen da vi så at det brant på balkongen til naborommet, forteller et vitne til Sky News.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt