Storbritannia og Frankrike krangler om Calais-migranter

Omtrent hundre unge migranter bor fortsatt i «Jungelen» i Calais i Frankrike. Nå krangler Frankrike og Storbritannia om hvem som har ansvaret.

EUROPE-MIGRANTS/CALAIS

En migrant går mellom restene av det som er igjen av leiren i Calais. Nå er Storbritannia og Frankrike uenige om hvem som har ansvaret for de unge migrantene som fortsatt bor i «Jungelen».

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters

Bulldosere fortsatte fredag morgen å fjerne restene av migrantleiren, som ble tømt tidligere denne uken. Imidlertid befinner rundt 100 unge migranter seg fortsatt i leiren.

Hva som skal skje med ungdommene, har ført til ordkrig mellom Frankrike og Storbritannia.

Avviste Rudds uttalelse

Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve avviste torsdag kveld en uttalelse fra sin britiske motpart Amber Rudd om at barn og unge som er igjen i leiren, må bli «forsvarlig beskyttet».

– Disse personene hadde planlagt å emigrere til Storbritannia, heter det i en felles uttalelse fra Cazeneuve og Frankrikes boligminister Emmanuelle Cosse.

Ministrene uttrykker «overraskelse» over Rudds uttalelse, og sier Frankrike «har oppfylt sine forpliktelser ut av solidaritet, uten å vike unna sin plikt».

FRANCE-EUROPE-MIGRANTS-DEMOLITION-CALAIS

Unge migranter spiller fotball i flyktning- og migrantleiren i Calais.

Foto: PHILIPPE HUGUEN / Afp

Store branner

Flere store branner herjet i flyktningleiren i Calais i Franrike tidligere denne uken, og tusenvis av migranter rømte eller ble fraktet til andre mottakssentre i landet.

Også før migrantleiren ble tømt denne uken, har Frankrike og Storbritannia diskutert og forhandlet om hvem som skal ta ansvar for leirens unge beboere.

Om lag 1.500 unge migranter og barn som bodde i «Jungelen», er blitt flyttet til en midlertidig leir i nærheten av Calais.

Storbritannia har på sin side så langt tatt inn 274 unge migranter, og britiske myndigheter går nå gjennom søknadene til flere hundre andre.

Franske myndigheter anslo tidligere i år at mellom 7000 og 10.000 migranter og flyktninger har bodd i «Jungelen» i Calais.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt