Storbritannia fordømmer angrep på BBC-fotograf som dekket Trump-møte

BBC-fotografen ble angrepet under folkemøtet til president Trump i Texas tirsdag. Nå reagerer Storbritannias utenriksminister.

Mannen ga BBCs fotograf et kraftig dytt, bannet og langet ut mot mediene på velgermøtet i El Paso. Etterpå spurte Donald Trump fra talerstolen om det gikk bra med fotografen.

Mannen ga BBCs fotograf to kraftige dytt, bannet og langet ut mot mediene på velgermøtet i El Paso. Etterpå spurte Donald Trump fra talerstolen om det gikk bra med fotografen.

Trump holdt en tale til sine egne tilhengere i byen El Paso da en mann dyttet fotografen Ron Skeans hardt fra siden.

Mannen ble stående og rope «Fuck the media» før han ble ført bort til buing fra resten av publikum.

Jeremy Hunt

Storbritannias utenriksminister Jeremy Hunt er uroet av angrepet på fotografen.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Aldri akseptabelt

– Det er aldri akseptabelt når journalister og fotografer blir angrepet for bare å gjøre jobben sin, sier Jeremy Hunt til nyhetskanalen Sky News.

– Dette må også sees i en større sammenheng der 80 journalister ble drept rundt omkring i verden bare i fjor. Det gir stor grunn til uro, sier den britiske utenriksministeren.

Trump fikk med seg opptrinnet fra talerstolen, og måtte ta en pause i talen for å spørre om det gikk bra med fotografen.

– Jeg skjønte ikke hva som skjedde, sier Skeans. Han forteller at han og kameraet nesten ble dyttet overende to ganger før mannen ble holdt fast.

Ifølge BBC-produsent Eleanor Montague gikk mannen til angrep på flere andre journalister før han kom frem til BBC-fotografen.

BBC har nå sendt et brev til pressesjef Sarah Sanders i Det hvite hus og bedt om en gjennomgang av sikkerheten for journalistene som følger Trumps valgkampmøter.

Ifølge BBC har en av Trumps valgkampmedarbeidere antydet at mannen var full.

«Skammelig»

Trump har hatt et turbulent forhold til pressen helt siden han bestemte seg for å stille til valg.

Han har gjentatte ganger kalt mediene «folkets fiende» og anklaget dem for å produsere falske nyheter.

Washington-korrespondent Gary O'Donoghue satt foran kameraet. Han kaller angrepet «skammelig», og forteller at han har blitt spyttet på tidligere.

– Det er et konstant element på disse valgkampmøtene, en oppildning av publikum mot media, sier han.

Laster Twitter-innhold

CNNs Jim Acosta, som fikk inndratt presseakkrediteringen sin til Det hvite hus i fjor, har også lagt ut flere eksempler på at journalister blir hetset på Trumps valgkampmøter.

Laster Twitter-innhold

Flere mediehus, blant dem CNN, har kritisert Trump for retorikken mot media. Da CNN og flere av presidentens kritikere fikk tilsendt eksplosiver i fjor høst, gikk CNN-sjef Jeff Zucker ut og sa at Trump ikke forstår at ordene hans har betydning.

SISTE NYTT

Siste nytt