NRK Meny
Normal

Storbrann på verdens største fiskemarked

Brannmannskap har jobbet hele dagen for å få has på en kraftig brann som brøt ut i en av Japans mest kjente fiskemarkeder.

Brann i Tsukiji fiskemarked i Tokyo

Tykk, grå røyk og røde flammer steg opp fra en rad med utsalgsboder på en del av markedet. Gatene var fylt med brannmenn mens forbipasserende måtte dekke til neser og munn med håndklær.

Flere titalls brannmenn rykket i dag ut for å slukke en kraftig brann på Tokyos verdenskjente Tsukiji fiskemarked, et område fullpakket med små salgsboder med sjømat, sushirestauranter og turister.

Brann Tsukiji fiskemarked

Slukningsarbeidet på fiskemarkedet startet på morgenen og fortsatte langt utover kvelden.

Foto: Toru Hanai / Reuters

Tokyos brannetat har sagt at ingen ble skadet i brannen, fordi den brøt ut etter at butikkene stengte. Det indre markedet, der det selges svært eksklusive ingredienser til Japans fineste sushirestauranter, ble heller ikke skadet i brannen.

Brann fiskemarked Tokyo

– Først var det bare røyk, men det ble mye verre, sa Kiyoshi Kimura, sjefen for den populære sushirestauranten Sushizanmai til TV Asahi.

Foto: AP

Planlagt flytting av markedet

I juni meddelte Tokyos borgemester at Tsukiji-markedet skal flyttes til et kunstjorde. Mange av selgerne har uttrykt bekymring for høy forurensning og høye nivåer av kvikksølv i bakken på den nye plassen. Japanske myndigheter skal ha lagt rundt 6,6 millioner kroner for å utrede området.

Markedet flyttes for å gi plass til en vei til sommer-OL i Tokyo i 2020. Tokyos borgermester har også sagt at markedet er for gammelt og må bygges om på grunn av høy jordskjelvrisiko.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt