NRK Meny
Normal

Storavis: – Obama til Storbritannia

USAs president Barack Obama kommer i april på besøk til Storbritannia, der han vil oppfordre folket til å støtte fortsatt EU-medlemskap, skriver The Independent.

Barack Obama og dronning Elizabeth

USAs president Barack Obama og dronning Elizabeth under førstnevntes besøk til Storbritannia i 2011. I april kan det være duket for et et nytt presidentbesøk.

Foto: LEWIS WHYLD / Afp

I juni holder Storbritannia folkeavstemning om hvorvidt landet skal bli værende i EU eller ikke. De fleste meningsmålinger viser at folket er delt, og at mange fortsatt ikke har bestemt seg.

Ifølge The Independent får statsminister David Cameron drahjelp på ja-siden av Obama.

Ingen bekrefter

Den amerikanske presidenten deltar på en teknologimesse i Tyskland sent i april. En kilde i den britiske regjeringen sier til avisen at Obama vil komme til London i forbindelse med den turen.

– Det ville vært ganske sjokkerende om han ikke ber velgerne om å bli i EU, sier en kilde tett på den britiske regjeringen til avisen.

Det hvite hus ønsker ikke å kommentere saken. På forespørsel fra nyhetsbyrået Reuters ville heller ikke Camerons administrasjon kommentere avisens opplysninger.

Vil stoppe innblanding fra Obama

Obama har tidligere uttalt at han mener Storbritannia bør bli i EU om nasjonen vil beholde sin globale innflytelse.

I et intervju med BBC i fjor sa han at EU har gjort verden tryggere og mer velstående, og at britisk EU-medlemskap «gir oss mer tillit til kraften i det transatlantiske samarbeidet».

Tilhengere av at britene bør trekke seg ut av EU, såkalte "brexiters", er ikke positive til et mulig presidentbesøk.

En underskriftskampanje som vil stoppe Obama fra å tale om EU-medlemskap i det britiske parlamentet har allerede fått over 16 000 signaturer.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt