Stor valgnatt for Clinton

Hillary Clinton tok et langt skritt mot å bli Demokratenes presidentkandidat ved å vinne fire av fem delstater i primærvalgene i nattens «minisupertirsdag».

Hillary Clinton takket tilhengerne på valgvaken i Florida etter nattens seier i fem delstater.

Hillary Clintons tale på valgvaken i natt.

Clinton er erklært som vinner av Florida, Illinois, Nord-Carolina og Ohio.

Hennes motkandidat, Bernie Sanders, leder i opptellingen i den minste av delstatene som holder valg i natt, Missouri.

Hillary Clinton

Hillary Clinton takket tilhengerne i Florida etter å ha vunnet nesten dobbelt så mange velgere som Bernie Sanders i delstaten.

Foto: JOE RAEDLE / AFP

De fem delstatene har til sammen nesten 20 prosent av USAs befolkning og sender 792 delegater til Demokratenes landsmøte.

– Vi beveger oss nærmere mot å sikre oss Det demokratiske partiets nominasjon og vinne dette valget i november, sa Hillary Clinton i talen på valgvaken sin i West Palm Beach i Florida i natt.

Den største seieren tok Clinton i Florida der hun ligger an til rundt 64 prosent av stemmene, nesten dobbelt så mye som de 33 prosentene som Sanders ligger an til.

Hun har nå sikret seg over 1000 delegater til Demokratenes valgmøte i sommer, mens motkandidaten Bernie Sanders har i underkant av 700.

Totalt trengs det 2383 delegater for vinne nominasjonen.

Se den foreløpige oversikten over delegater:

Laster innhold, vennligst vent..

Må ta avgjørelser umiddelbart

I sin tale på valgvaken la Hillary Clinton mye vekt på kampen mot Republikanerne som venter etter at Demokratene har nominert sin kandidat.

Hun sa blant annet at en president må være klar til å ta avgjørelser umiddelbart etter innsettelsen og understreket at jobben som gjøres i Washington, påvirker alle mennesker på kloden.

Hun nevnte ikke Donald Trump ved navn, men sa at en president må sørge for at landet er trygt, stå for positive forandringer og samle landet.

– Hvis vi vinner i november så vet jeg at vår fremtid blir lysere, avsluttet Hillary Clinton talen på valgvaken sin.

Sanders gir seg ikke

Bernie Sanders overrasket Clinton i forrige uke ved å vinne primærvalget i Michigan, og hadde håpet han skulle gjøre det godt i de andre delstatene i Midtvesten i dag.

– Dette var natten da Sanders skulle vise at han var en seriøs kandidat og det klarte han ikke, sa mannen bak Barack Obamas valgseier i 2008, David Axelrod, til CNN.

Til tross for det store nederlaget for Clinton, har Sanders ingen planer om å trekke kandidaturet sitt.

– Vi startet denne kampanjen med tre prosent i de nasjonale meningsmålingene, vi har kommet langt på ti måneder, sa Bernie Sanders på sin valgvake til stor jubel.

SISTE NYTT

Siste nytt