NRK Meny
Normal

Stor støtte til militære i Egypt

To tredeler av egypterne støtter måten det militære ryddet de to permanente leirene som tilhengere av president Morsi hadde opprettet i Kairo.

Pansrede kjøretøyer i Kairo

Pansrede kjøretøyer sperret fredag av Tahrir-plassen i Kairo.

Foto: Amr Nabi / AP

Morsi-tilhengere

Morsi-tilhengere demonstrerte fredag i Kairos gater.

Foto: MARWAN NAAMANI / AFP

67 prosent sier seg fornøyd med måten militæret grep inn på, mens 24 prosent var misfornøyd.

Det går frem av en meningsmåling utført av The Egyptian Center for Public Opinion Research «Baseera», skriver Egypt Independent. Målingen ble tatt opp blant 1395 personer fra 19. til 21. august.

Minst 638 personer, de aller fleste av dem tilhengere av tidligere president Mohamed Morsi, ble drept da sikkerhetsstyrkene ryddet de to leirene 14. august.

Målingen viser også sterk støtte til måten militæret har håndtert situasjonen på

  • 17 prosent mener at de to permanente demonstrasjonsleirene var fredelige, mens 67 prosent sier at de ikke var fredelige.
  • En fjerdedel mener at regimet burde ha fortsatt å forhandle med Morsi-tilhengerne, mens 70 prosent sier at forhandlingene hadde pågått lenge nok.
  • 62 prosent av de spurte mener at demonstrantene har skylden for de mange som ble drept, mens bare 13 prosent anklager politiet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kvinnelig Morsi-tilhenger

En kvinne som støtter den avsatte presidenten, Mohamed Morsi, holdt en koran i hendene da hun deltok i en demonstrasjon i Kairo etter fredagsbønnen.

Foto: MARWAN NAAMANI / AFP

Tusenvis demonstrerte i Kairo

Brorskapet hadde fredag oppfordret sine tilhengere til å demonstrere etter fredagsbønnen i det de kalte «Martyrenes fredag».

Flere tusen fulgte oppropet og de sluttet seg i hovedsak til tre store demonstrasjonsmarsjer i ulike deler av Kairo, melder nyhetsbyrået AFP.

De ropte «Kupp, Kupp» og «Ned med militærstyret» mens de marsjerte gjennom gatene.

Egyptisk politi og sikkerhetsstyrker hadde på forhånd tatt oppstilling rundt om i byen og sperret av en rekke gater, blant annet ved Tahrir-plassen.

Så langt er det ikke meldt om alvorlige sammenstøt, hverken i Kairo eller andre egyptiske byer.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt