Normal

Stor skogbrann herjet utenfor Aten

Brannmannskapene skal ha fått kontroll over en
større skogbrann nordøst for Aten, som lørdag morgen truet en militærleir og et industriområde.

Skogbrann i Afidnes, en forstad til Aten i Hellas

HJELP FRA LUFTA: Helikopter er satt inn i arbeidet med å slukke skogbrannen i Afidnes, en forstad til den greske hovedstaden Aten.

Brannen brøt ut før soloppgang i en skogkledd kløft ved byen Afidnes. Røyken fra brannen førte til at himmelen over forstadene nord i den greske hovedstaden ble dekket av røyk og aske.

Statskanalen NET kunne melde at flere boliger og kjøretøy hadde tatt fyr som følge av brannen, og enkelte innbyggere mente de hadde hørt lyden av eksplosjoner før brannen brøt ut. Det spekuleres på om brannen kan være påsatt.

Omdirigerte trafikken

Politiet omdirigerte en kort stund trafikken på hovedveien som leder nordover fra Aten, og om lag 100 brannmenn ble sendt ut for å kjempe mot flammene. Det ble også satt inn fire fly og to helikoptre.

Det samme området ble rammet av branner i 2009. Juni og juli har vært blant de varmeste månedene som har vært registrert i Hellas.

(Saken fortsetter under bildet)

Skogbranner i Hellas

Om lag 100 brannmenn er sendt ut for å slukke brannen, som nærmere seg en militærleir i nærheten.

Foto: Petros Giannakouris / Ap

Varmerekord i sommer

Flere branner har herjet landet i løpet av sommeren, blant annet på øya Chios og ved Mount Athos nord i Hellas, der det ligger et kloster som står på FNs
verdensarvliste.

Hellas blir hver sommer rammet av flere skogbranner, som vanligvis sprer seg på grunn av høye temperatører, sterk vind go tørke.

Atens nasjonale værstasjon sa tidligere denne uka at årets sommermåneder er blant de varmeste noen sinne.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt