NRK Meny
Normal

Den voldsomme brannen i Camden Market slukket

Brannvesenet har nå slukket brannen som brøt ut i Camden Market i London natt til mandag. Det er ikke meldt om personskader.

BRITAIN-FIRE/CAMDEN MARKET
Foto: facebook@BillyFarrington og Twitter@JoanRibes / Reuters

Det skriver Londons brannvesen på Twitter.

Mer enn 70 brannfolk og ti brannbiler deltok i slokkingsarbeidet. Brannen er i bydelen Camden Town som ligger nordvest i byen.

En hel bygning på tre etasjer var en stund overtent inne på markedet:

Mer enn 70 brannfolk og ti brannbiler deltar i slokkingsarbeidet. Brannen er i bydelen Camden Town som ligger nordvest i byen.

FOTO: facebook@BillyFarrington og Twitter@JoanRibes" i bildeteksten.

Ilden skal ha brutt ut på Camden Lock Market – et stort innendørsmarked. Brannvesenet oppfordrer folk til å holde seg unna området.

Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent, skriver brannvesenet på sin Facebook-side.

Laster Twitter-innhold

Usikkert om noen er skadet

Politiet fikk melding om brannen noe over midnatt natt til mandag. Videoer på sosiale medier viser store flammer, og vitner har sagt at de kunne se røyken på flere kilometers avstand.

Nyhetsbyrået Reuters skriver at det så langt ikke er meldt om noen skadde.

Laster Twitter-innhold

Skjedd før

Det er ikke første gang det brenner på Camden Market. I 2008 brant det også i det populære kunsthåndtsverksmarkedet. Den gang ble flere også evakuert fra hjemmene sine i nærliggende bygninger. Butikker, puber og nattklubber ble evakuert.

Ingen kom til skade i brannen den gang. Området ble stengt i flere måneder.

Største marked i Storbritannia

Camden Market er et svært populært strøk og en turistattraksjon blant annet på grunn av de store markedshallene og gatemarkedene med kunst, brukskunst og klær.

Markedet regnes for å være det største i hele Storbritannia,og har strøket har i mange år vært senter for mote, musikkinteresserte og kjendiser.

En av Londons mer berømte puber, The Hawley Fame, som frekventeres av musikkjendiser, var ett av stedene som gikk opp i flammer. Blant de faste gjestene var Amy Winehouse, modellen Kate Moss og forloveden Peter Doherty.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt