NRK Meny
Normal

Stor aksjon mot menneskehandel i Danmark

60 personer er pågrepet i en stor politiaksjon i Danmark, mistenkt for menneskehandel og bedrageri.

Det er en voldsom aksjon som startet ved 9.30-tiden onsdag morgen. Over 62 adresser på Sjælland og Lolland-Falster er blitt ransaket og mer enn 400 personer er involvert i arbeidet, skriver Ekstra Bladet.

60 personer er pågrepet i aksjonen mot menneskehandel og ti av dem er mistenkt for menneskehandel.

Omfattende bedrageri

De 50 andre skal ifølge avisen være mistenkt for bedrageri, men politiet mener også at disse personenes identitet er blitt utnyttet til kriminelle handlinger.

– Vi må finne ut av i hvilken grad de vi mener har blitt utnyttet, har vært en del av kriminaliteten som er blitt begått. Det er jo deres identitet som er blitt utnyttet, sier Karl Erik Agerbro fra Task Force Indbrud til Ekstra Bladet.

De fleste av de pågrepne er rumenere, men også en dansk advokat og en dansk revisor er blant dem som er arrestert i aksjonen.

– Advokaten blir siktet for grovt skattesvik. Vi har ennå ikke bestemt siktelsen mot revisoren, men det er ingen av de to som blir siktet for menneskehandel, sier politiinspektor Karl Erik Agerbro til Ritzau.

Les også: Europeisk storaksjon mot menneskehandel

Les også: Norge har flest tilfeller av menneskehandel i Norden

Langvarig etterforskning

Det er ifølge Politiken, banker, långivere og andre institusjoner som har vært utsatt for bedrageriforsøkene. Politiet sier de skal være snakk om «betydelige beløp».

Flere av de pågrepne vil bli fremstilt for varetekstfengsling torsdag.

Ekstra Bladet skriver at saken har vært under etterforskning de siste fem månedene, i samarbeid med rumensk politi. Politiet i Danmark mener nå at de har avdekket et omfattende kriminelt nettverk som har brukt identiteten til ofre for menneskehandel for å begå bedrageriene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt