Stopper bombingen i tre timer

Den israelske hæren melder i dag at de vil stoppe bombing av Gaza i tre timer hver dag for at humanitære forsyninger skal slippe gjennom.

Palestinske barn i ruinene av et bombet hus på Gaza.
Foto: EYAD BABA / AP

- Vi vil stoppe bombingen mellom kl 13 og 16 lokal tid hver dag fra og med i dag, sa en militær talskvinne til nyhetsbyrået AFP.

Video: Hjelpesendinger inn i Gaza

Video nsps_upload_2009_1_7_13_58_40_1697.JPG
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Uttalelsen kom bare timer etter at statsminister Ehud Olmert annonserte at Israel åpnet for nødhjelpsendinger til Gazastripen.

Les også: Israel vil opne naud-korridor

Samtidig sier en representant for Hamas at de vil respektere våpenstillstanden og lover å ikke sende raketter mot Israel i det samme tidsrommet.

– Jeg regner ikke med at det vil bli avfyrt noen raketter i denne tretimers-perioden, sier Mussa Abu Marzuk, en av de øverste lederne i Hamas.

Står klare

Røde Kors har lastebiler klare til å kjøre inn, men foreløpig er det ingen tegn til at kampene stilner.

– Jeg vil ikke ta det for gitt, sier Røde Kors’ nødhjelpskoordinator Ola Skuterud om meldingene om at Israel vil åpne en såkalt humanitær korridor til Gaza by.

Fortsatt intenst

Mens FN vil sende inn mat, vil Røde Kors i første omgang forsøke å få inn ulltepper, medisinsk utstyr og helsepersonell, forklarer Skuterud på telefon fra Ramallah på Vestbredden.

– Men de siste meldingene jeg har fått, er at kampene er veldig intense fortsatt, sier han ved 11-tiden norsk tid.

Trakk seg ut

Tidligere i dag trakk israelske bakkestyrker seg ut av byen Khan Yunis. Flere titall stridsvogner rullet ut av byen og tilbake over grensa til Israel i morgentimene etter en operasjon som varte i én dag.

De israelske stridsvognene kjørte inn i Khan Yunis tirsdag morgen som ledd i den israelske militæroffensiven mot Gazastripen.

Kart over Khan Yunis, Gaza
Foto: Grafiks NRKnyheter / NRK

SISTE NYTT

Siste nytt