Stoltenberg: Putin snakker bare tull

NATO-sjef Jens Stoltenberg hadde et klart svar på påstanden fra Vladimir Putin om at NATO-soldater sloss sammen med ukrainske styrker inne i Ukraina.

Nato generalsekretær Stoltenberg om Putin anklager om NATO styrker i Ukraina.

Video: NATO-sjef Jens Stoltenberg hadde i dag et ekstraordinært møte om situasjonen i Ukraina.

– Påstanden om at det har vært NATO-soldater inne i Ukraina er bare tull. De utenlandske styrkene i Ukraina er russiske, fortalte Jens Stoltenberg pressen i dag etter et møte med representanter fra ukrainske myndigheter.

Russiske styrker

Det var under en tale til studenter i St. Petersburg i dag at Russlands president Vladimir Putin skjerpet språkbruker og slo fast at fremmedlegionærer fra NATO kjemper side om side med de ukrainske regjeringsstyrkene inne i Ukraina.

– De utenlandske styrkene i Ukraina er russiske, svarte Stoltenberg, før han understreket at det er Putin som må bruke sin innflytelse øst i nabolandet.

– Russland må respektere våpenhvilen i Ukraina og bruke sin innflytelse overfor de prorussiske separatistene i Øst-Ukraina til å få også dem til å gjøre det, sa Stoltenberg.

I dag hadde NATO er ekstraordinært møte om den stadig mer fastlåste situasjonen i Ukraina.

Stoltenberg oppfordret i helgen Russland til å «stanse destabiliseringen av Ukraina og respektere dets internasjonale forpliktelser.»

Opptrapping

Opptrappingen av konflikten de siste ukene har ført til at ukrainske styrker nå vil evakuere barn fra konfliktsonen øst i landet.

Lørdag ble 30 mennesker drept og nesten 100 skadd i et rakettangrep i den østukrainske havnebyen Mariupol. Regjeringen i Kiev anklager prorussiske opprørere for angrepet, som samme dag sa at de hadde startet en offensiv mot byen.

Fra søndag til mandag mistet sju ukrainske soldater livet i kamper med separatistene, ifølge en talsmann for militæret.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt