Stoltenberg i feide med Politico om Trump-uttalelse

Det innflytelsesrike amerikanske politiske magasinet Politico mener Jens Stoltenberg har kommet med negative kommentarer om Donald Trump. Stoltenberg benekter dette.

USA-TRUMP/

Det var etter dette møtet med Donald Trump i Det ovale kontor at Jens Stoltenberg skal ha kommet med negative beskrivelser av den amerikanske presidenten. Stoltenberg benekter at han har sagt det magasinet Politico skriver.

Foto: JONATHAN ERNST / Reuters

Politico skriver at Jens Stoltenberg etter et møte med president Donald Trump i Det hvite hus i april hadde sagt at:

«The president of the United States has a 12-second attention span»​.

Det vil si at Trump bare skal være i stand til å konsentrere seg om ett emne i tolv sekunder.

Stoltenberg skal ha sagt dette til en tidligere høytstående tjenestemann.

Jens Stoltenberg skal også ha beskrevet Trump som uforberedt og dårlig informert. Ett eksempel blir nevnt: Trump skal ha dreid samtalen over til Nord-Korea og virket som han ikke forsto Natos rolle i forhold til det lukkede regimet.

Jens Stoltenberg, gjennom sin talsmann Stein Hernes, benekter at han er gjengitt korrekt.

– Dette har Jens Stoltenberg ikke sagt, og det reflekterer ikke hans syn på den amerikanske presidenten, sier Hernes til NRK.

Susan B. Glasser

Susan B. Glasser, journalisten i Politico, som har skrevet saken, er en av de mest erfarne magasinet har i sin stab.

Foto: Brookings institute

Ber Politico rette opp

NATO-hovedkvarteret har i dag sendt et brev til Politico der de sier at sitatet er falskt, og at de ville være takknemlige dersom de oppdaterte saken slik at dette kom med.

Dette er brevet til Politico:

«I'm writing about a quote attributed to Nato Secretary General Jens Stoltenberg in your article posted last night. The quote suggesting that the Secretary General told anyone that President Trump has "a 12-second attention span" is false. The Secretary General has never said this, and it does not represent his views. We would be grateful if you could update your piece to reflect this fact.

Piers Cazalet

Stein Hernes

Pressetalsmann for Jens Stoltenberg, Stein Hernes, avviser at generalsekretæren i Nato skal ha sagt at Donald Trump bare kan konsentrere seg i tolv sekunder.

Foto: Privat/Twitter

Deputy Spokesperson

Nato HQ»

Skrevet av tungvekter

Politico endret saken lørdag ettermiddag, men de har latt sitatet stå. Politico skriver at en talsmann for Nato benkter at Stoltenberg er korrekt gjengitt.

Politico har ikke svart på en henvendelse fra NRK.

Saken, som Politico flere ganger de siste tolv timene har tvitret om, er skrevet av en av de mest erfarne i Politico. Susan B. Glasser er en av redaktørene i Politico, og var med på å grunnlegge publikasjonen. Hun har tittelen «chief international affairs columnist».

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt