NRK Meny
Normal

Stjernefotograf fikk Obama-jobben

En av USAs største rockefotografer, Annie Leibovitz, fikk æren av å ta det første offisielle familiebildet av president Barack, førstedame Michelle og døtrene Sasha og Malia.

President Barack Obama, førstedame Michelle Obama, og deres døtre, Sasha og Malia

President Barack Obama, førstedame Michelle Obama, og deres døtre, Sasha og Malia.

Foto: Annie Leibovitz/Released by White House Photo Office

Bildet er tatt 1. september i the Green Room i Det hvite hus, og er det offisielle familiebildet av førstefamilien.

Fotograf Annie Leibovitz

Fotograf Annie Leibovitz.

Foto: Charles Dharapak / AP

Bildet er lagt tilgjengelig på Det hvite hus sitt område på Flickr.com , der presidentens stab legger ut mange bilder som viser presidenten slik han normalt ikke blir sett av folk flest.

Det hvite hus er påpasselige med å understreke at bildet av førstefamilien ikke kan brukes i komersiell hensikt, og heller ikke i politisk reklame, annonser, e-poster, eller på noen måte der det kan virke som at president Obama eller resten av familien gir sin støtte til noe eller noen.

Rockefotograf nummer 1

Fotografen bak bildet, Annie Leibovitz, begynte å ta bilder for Rolling Stone magazine i 1970. Hun var med på å sette standard for hvordan rockestjerner blir fremstilt i mediene.

Spesielt var hennes turné sammen med rockebandet the Rolling Stones i 1971 og 1972 med på å forme fotografering av kjendiser, og hun ble igjen med bandet på turné i 1975.

John Lennon og Yoko Ono på coveret av Rolling Stone magazine

John Lennon og Yoko Ono på coveret av Rolling Stone magazine.

Foto: Annie Leibovitz via Magazine Publishers Assn and American Society of Magazine Editors / Scanpix/AP

På nordamerika-turneen i 1975 tok hun et av sine favorittbilder, av Stones-vokalist Mick Jagger stående ikledd en badekåpe og med et håndkle rundt hodet inne i en heis i New York.

Fotograferte John Lennon like før han ble drept

Leibovitz tok også bildet av en naken John Lennon som slynger seg rundt Yoko Ono 8. desember 1980. Opprinnelig ønsket ikke Leibovits eller Rolling Stone å ta bilde av noen andre enn Lennon - og Lennon ville ikke stille opp med mindre bildet ble brukt på omslaget.

Lennon insisterte på at Ono skulle være med på bildet, og Leibovitz prøvde å gjenskape noe som lignet på LP-coveret til «Double Fantasy».

Fem timer etter at fotografiene ble tatt, ble Lennon skutt og drept utenfor huset sitt i New York.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt