Hopp til innhold

Trumps sjefstrateg med sjelden uttalelse: – Trump er manisk opptatt av å innfri

Steve Bannon mener Donald Trump ikke kommer til å moderere seg.

Stephen Bannon

– EN KAMP: Steve Bannon tror ikke forholdet mellom Donald Trump og media kommer til å bli bedre med det første.

Foto: Joshua Roberts / Reuters

Donald Trumps seniorrådgiver i Det hvite hus, Stephen K. Bannon, har i flere år vært en markant personlighet på den ytterste høyrefløyen i amerikansk politikk.

Han har vært redaktør for nettstedet Breitbart News, ledet Trumps presidentkampanje, og anses nå som en av Trumps mektigste sjefstrateger.

I en sjelden tv-opptreden i forbindelse med den konservative konferansen CPAC torsdag, fortalte Bannon og Trumps stabssjef Reince Priebus om livet i Det hvite hus, og hvordan Trump er besatt på å oppfylle valgløftene.

– Vår jobb hver eneste dag er å levere på løftene vi ga i valgkampen. Han er manisk opptatt (maniacally focused) av akkurat det, sa Bannon ifølge Time.

Etter 14 dager med Donald Trump som USAs president kan vi konstatere at det går unna i svingene. Har du allerede falt av lasset? Her er en oppsummering av de siste to ukenes mest omtalte Trump-nyheter.

NRK OPPSUMMERER: Donald Trumps presidentperiode så langt

– Kommer til å bli verre

Sjefstrategen snakket også om president Trumps forhold til media, og advarte om at stemningen neppe kom til å bli bedre med det første.

Bannon tror nemlig det han kaller pressens angrep på Trump bare kom til å bli verre.

– Grunnen til at det bare kommer til å bli verre, er at han kommer til å fortsette å kjøre fram sin agenda (...). Hver dag kommer til å bli en kamp. Og det er det jeg er stoltest av når det gjelder Donald Trump. Alle mulighetene han har hatt til å fraskrive seg dette, alle menneskene som har sagt «du må moderere deg». Men hver dag på kontoret sier han: «Jeg lovte dette da jeg stilte til valg, og jeg kommer til å levere på dette».

LES OGSÅ: President Trumps første 100 dager

– Et avgjørende øyeblikk

Siden Bannons ble sjef for Donald Trumps presidentkampanje i august, har 62-åringens makt og innflytelse bare økt.

Amerikanske medier beskriver ham som mannen bak Trump, arkitekten bak det omstridte innreiseforbudet, og en mann som har svært stor påvirkningskraft på presidenten. Bannon skal også ha hatt stor innflytelse under utvelgelsen av Trumps kabinett.

U.S. President Donald Trump talks to senior staff Steve Bannon during a swearing in ceremony for senior staff at the White House in Washington, DC

MEKTIG: Steve Bannon anses nå som en av Trumps mektigste sjefstrateger.

Foto: Carlos Barria / Reuters

I det sjeldne intervjuet fortalte Bannon også om det han mener er Trump-administrasjonens største seiere så langt, og pekte blant annet på hvordan Trump trakk seg fra frihandelsavtalen TPP mellom USA og Stillehavsregionen.

– Det var ett av de mest avgjørende øyeblikkene i amerikansk historie. Det fikk oss ut av en handelsavtale og ga oss tilbake vår selvstendighet, sa Bannon.

Bannon og Priebus trakk også fram Trumps presidentordre om å bygge en mur på grensa til Mexico og nedskaleringen av det amerikanske byråkratiet, som to andre viktige seiere.

SISTE NYTT

Siste nytt

Biden vil ha rikingskatt i USA: – Ingen milliardærer burde betale mindre i skatt enn en skolelærer

Vil ha rikingskatt i USA: – Ingen milliardærer burde betale mindre i skatt enn en skolelærer

I natt holdt Joe Biden den tradisjonelle State of the Union-talen i Kongressen. Blant temaene var rikingskatt og retten til abort.