Sterling kan begynne å fly igjen

Flere kjøpere har vist interesse for flyselskapet Sterling etter at det gikk konkurs på onsdag i forrige uke. Til uken kan Sterling komme på vingene igjen.

Sterling
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Flybransjen er blitt hardt rammet av finnanskrisen i løpet av de siste dagene. På onsdag gikk Sterling konkurs, og det finske flyselskapet Finnair la fredag frem et tap på driften på 150 millioner kroner for tredje kvartal alene.

LES OGSÅ: Flyselskapet Sterling er konkurs

Nå utnytter flere seg av finanskrisen og handler på billigsalg. Flere personer som har lagt inn bud på flyselskapet Sterling før det onsdag leverte sin konkursbegjæring, skal fortsatt være interesserte i å kjøpe selskapet, ifølge den danske nettavisen Jylland-posten.

- Vi har forhandlinger med flere interesserte, og vi arbeider døgnet rundt for at selskapet skal få en ny eier, sier kurator Lisa Bo Larsen fra advokatfirmaet Kromann Reumert til Jylland-posten.

Det kan bety at Sterling allerede i neste uke kan få en ny eier, og derfor komme på vingene igjen.

Sterling blir nyfødt

- Hvis noen kjøper Sterling og beviser at flyene fortsatt er flygedyktige, så er det fort gjort å starte selskapet igjen, sier kommunikasjonssjef Thorbjørn Ancker ved Statens Luftfartsvesen i Danmark til avisen.

Dersom Sterling kommer i luften igjen, blir flyselskapet noe annerledes enn det var før det gikk konkurs. Den danske avisen skriver at det nye flyselskapet vil bli slankere med 15 fly, mot de opprinnelig 30.

Gamle forpliktelser blir borte

Konkursen betyr at flyselskapet kan gjenstarte et helt nytt selskap, uten å ta hensyn til gamle forpliktelser.

Det nye selskapet slipper delvis gjelden på tre millioner kroner til den islandske hovedaksjonæren Palmi Haraldsson, og slipper å tilbakebetale penger til gamle kunder som kjøpte billetter før selskapet gikk konkurs.

- En ny eier er ikke rettslig forpliktet til å overta forpliktelsene i forhold til passasjerer, med mindre den nye eieren overtar hele selskapet, sier Lars Lindencrone Petersen, partner i Bech Bruun og ekspert i Sterling konkurset.

SISTE NYTT

Siste nytt